Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale

de Oana in Prajituri, 11 Mai 2013 | 36008 vizualizari

 

 Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale indragita de toata familia!

 

INGREDIENTE

  • 30 de biscuiti populari
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • o ciocolata amaruie
  • 6 cuburi de rahat taiate cubulete
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri curmale taiate cubulete
  • 2 linguri caise uscate taiate cubulete
  • 1/2 pachet de unt
  • esenta de rom
  • un praf de scortisoara
  • un praf de ienibahar macinat
  • migdale feliate
  • o foaie de celofan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale:

Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale

Biscuitii se maruntesc la robot.

Intr-o craticioara se pun laptele cu zaharul, ouale si ciocolata rupta cubulete. Se pune pe foc si se amesteca cu un tel in continuu pana se topeste ciocolata si se ingroasa compozitia. Se ia craticioara de pe foc, se adauga rahatul, stafidele, curmalele si caisele, apoi untul. Se amesteca pana se topeste untul. Se lasa putin la racit. Se adauga apoi cateva picaturi de esenta de rom, scortisoara si ienibaharul. Se rastoarna compozitia peste biscuiti si se amesteca bine.

Pe o foaie de celofan se rastoarna jumatate din compozitie, se modeleaza sub forma unui salam. Se presara migdale feliate (usor rumenite intr-o tigaie, fara grasime). Se strange celofanul bine la capete. Se procedeaza la fel si cu cel de-al doilea salam de biscuiti. Se pune salamul la frigider cateva ore bune (eu l-am lasat peste noapte).

Se scoate apoi din folie si se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Oana 1

12.05.2013, 21:42

Irina 1

14.05.2013, 22:47

imi plac foarte mult fructele uscate si cred ca e buna ideea de a le combina aici. sunt curioasa ce aroma i-a dat ienibaharul.

RuxyRux 1

14.05.2013, 22:49

O,ce bine arata! Si cred ca e o combinatie grozava!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă de post