Salam de biscuiti cu arome orientale

de Oana in Prajituri, 11 Mai 2013 | 30020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 30 de biscuiti populari
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • o ciocolata amaruie
  • 6 cuburi de rahat taiate cubulete
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri curmale taiate cubulete
  • 2 linguri caise uscate taiate cubulete
  • 1/2 pachet de unt
  • esenta de rom
  • un praf de scortisoara
  • un praf de ienibahar macinat
  • migdale feliate
  • o foaie de celofan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu arome orientale:

Biscuitii se maruntesc la robot.

Intr-o craticioara se pun laptele cu zaharul, ouale si ciocolata rupta cubulete. Se pune pe foc si se amesteca cu un tel in continuu pana se topeste ciocolata si se ingroasa compozitia. Se ia craticioara de pe foc, se adauga rahatul, stafidele, curmalele si caisele, apoi untul. Se amesteca pana se topeste untul. Se lasa putin la racit. Se adauga apoi cateva picaturi de esenta de rom, scortisoara si ienibaharul. Se rastoarna compozitia peste biscuiti si se amesteca bine.

Pe o foaie de celofan se rastoarna jumatate din compozitie, se modeleaza sub forma unui salam. Se presara migdale feliate (usor rumenite intr-o tigaie, fara grasime). Se strange celofanul bine la capete. Se procedeaza la fel si cu cel de-al doilea salam de biscuiti. Se pune salamul la frigider cateva ore bune (eu l-am lasat peste noapte).

Se scoate apoi din folie si se feliaza.

 

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti cu arome orientale-0
Salam de biscuiti cu arome orientale-1
Salam de biscuiti cu arome orientale-2
Salam de biscuiti cu arome orientale-3
Salam de biscuiti cu arome orientale-4
Salam de biscuiti cu arome orientale-5
Salam de biscuiti cu arome orientale-6

COMENTARII (20)

Oana

Oana 1

12.05.2013, 21:42

Irina

Irina 1

14.05.2013, 22:47

imi plac foarte mult fructele uscate si cred ca e buna ideea de a le combina aici. sunt curioasa ce aroma i-a dat ienibaharul.

Rux

Rux 1

14.05.2013, 22:49

O,ce bine arata! Si cred ca e o combinatie grozava!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!