Salam de biscuiţi, reţetă cu cacao si ciocolata alba

de nadea68 in Dulciuri, 15 Feb 2014 | 11986 vizualizari

 

Un desert pe care il fac foarte des la cererea fiului meu,azi l-a facut in doua culori :) - Salam de biscuiţi, reţetă cu cacao si ciocolata alba

 

INGREDIENTE

  • - 500 g biscuiti
  • -100 g nuci
  • -100 g ciocolata alba
  • -cacao
  • - zahar
  • -lapte
  • -50 g unt
  • -esenta rom
  • -esenta vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu cacao si ciocolata alba:

Salam de biscuiţi, reţetă cu cacao si ciocolata alba

Incepem cu biscuitii, aici se ofera baiatul meu sa-i sfarame :) Deci biscuiti se sfarama si se pun intr-un castron incapator. Adauga nucile taiate bucatele mici. Adaugam si untul taiat cubulete. Amestecam si 1/3 din biscuiti punem in alt castron. La cele ramase adaugam cacao iar la treimea pusa deoparte adaugam ciocolata alba razuita. Adaugam lapte indulcit atat la biscuiti cu cacao cat si la biscuiti cu ciocolata. La biscuitii cu cacao adaugam esenta de rom, iar la cei cu ciocolata esenta de vanilie. Amestecam, biscuitii nu trebuie sa rezulte prea umezi.

Luam biscutii cu ciocolata alba si le dam forma unui salam mai subtire. Invelim in folie si-l punem la frigider. Lasam cam 30 minute sa se intareasca. Biscuitii cu cacao ii intindem pe folie, formam un dreptunghi uniform. Scoatem salamul alb din frigider, dam la o parte folia si-l asezam peste dreptunghiul nostru. Cu ajutorul foliei acoperim salamul alb cu biscuiti cu cacao. Dam forma unui salam. Acoperim cu folie si dam la frigider.

Dupa ce devine tare, il taiem felii si-l servim :)

TIPS-URI

1

- n-am pus cantitati la cacao,zahar lapte,depinde de gustul fiecaruia :)

2

- se poate adauga si rahat

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu cacao si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti