Salam de biscuiti reteta cu ciocolata

de feliciana_maria_1209 in Prajituri, 24 Oct 2010 | 14849 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Buna fetele.Prima reteta pe care vreau sa o postez aici este de fapt o reteta nereusita la originea ei dar pe care am reparat-o.Sper din toata inima ca o sa va placa.Inspiratia mi-a venit de la guguh si de la Miha...ocazie cu care vreau sa le multumesc ca si-au impartasit ideile unor bucatarasi mai nepriceputi(asa ca mine).De acum incolo vreau si eu sa ma iau la intrecere cu voi cu retete din ce in ce mai sofisticate dar si mai delicioase.Ma bucur ca am ocazia sa invat de la bucatarasi cu experienta si cu idei multe si delicioase.Reteta aceasta o voi scrie asa cum ar fi trebuit sa o fac si nu in felul in care am facut-o eu de am reusit sa o stric.Va doresc pofta buna si sper sa va placa.....si........ce vedeti in reteta puteti oricand sa schimbati....., ingredientele, cantitatea si ordinea,.... dupa cum vreti voi.....eu cel putin asa am facut.....putin de la guguh....putin de la Miha.Data viitoare o sa vin cu o reteta mai buna si o sa imi iasa la fel de buna sau poate chiar mai buna decat a voastra.Va poop pe toate cu drag si o zi placuta in continuare. P.S.Si sper sa nu va suparati ca va iau atat de personal dar am impresia ca va cunosc de o vesnicie.

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 800 g biscuiti(eu am folosit gen Petit Beure,ca altii nu se gasesc aici la mine)
  • 200 g ciocolata cuvertura
  • 400 g ciocolata amara
  • 150 g unt
  • 200 g margarina
  • 50 g cacao
  • 50 g cacao de baut
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 400 g stafide
  • 200 g nuci
  • 150 g nuca de cocos
  • 50 ml esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu ciocolata:

   Salam de biscuiti reteta

1. Intr-un castron mai mare se rup biscuitii in bucati potrivit de mari.

   2. Se pune ciocolata intr-un castron la topit in bain-marie.

   3. Cand s-a topit se adauga untul si margarina si impreuna se topesc pe aragaz la foc potrivit.Cand s-a topit untul se da castronul la o parte.

   4. Separat in alt castron se amesteca cacaoa de baut cu cealalta cacao si cu zaharul.Se pune lapte pana cand ajunge de consistenta unei maioneze

   5. Cele doua compozitii de mai sus se ameta steca si se lasa sa se raceasca un pic

   6. Dupa ce s-a racit compozitia un pic se pune peste biscuiti impreuna cu toate celelalte ingrediente(stafidele,nucile,nuca de cocos,zaharul vanilat,esenta de rom) si se amesteca bine.

   7. Compozitia rezultata se niveleaza si se imparte cu paleta in 2 parti.

   8. O jumatate din compozitie se pune intr-o tava in care s-a pus in prealabil hartie de copt. Se aranjeaza in tava sa fie la nivel ,se inveleste in hartia de copt dupa care se transfera pe o folie de aluminiu unde se modeleaza cu mainile in forma unui salam.Se inveleste si in folia de aluminiu si se da la frigider pentru cel putin 3 ore.

   9. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate.

  10. Dupa ce au trecut cele 3 ore se da salamul de biscuiti prin nuca de cocos(la alegere.

 

 

TIPS-URI

1

La aceasta reteta eu am pus si unt si margarina deoarece nu mi-a mai ajuns untul.Sunt de obicei in favoarea untului.

2

Nucile .....eu le-am pus asa dar se pot praji un pic in cuptor....numai cat sa se rumeneasca un pic

3

Stafidele...le-am pus in putina apa clocotita sa se inmoaie si sa se mai umfle un pic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie