Salam de biscuiti cu ciocolata

de feliciana_maria_1209 in Prajituri, 24 Oct 2010 | 11180 vizualizari

 

Buna fetele.Prima reteta pe care vreau sa o postez aici este de fapt o reteta nereusita la originea ei dar pe care am reparat-o.Sper din toata inima ca o sa va placa.Inspiratia mi-a venit de la guguh si de la Miha...ocazie cu care vreau sa le multumesc ca si-au impartasit ideile unor bucatarasi mai nepriceputi(asa ca mine).De acum incolo vreau si eu sa ma iau la intrecere cu voi cu retete din ce in ce mai sofisticate dar si mai delicioase.Ma bucur ca am ocazia sa invat de la bucatarasi cu experienta si cu idei multe si delicioase.Reteta aceasta o voi scrie asa cum ar fi trebuit sa o fac si nu in felul in care am facut-o eu de am reusit sa o stric.Va doresc pofta buna si sper sa va placa.....si........ce vedeti in reteta puteti oricand sa schimbati....., ingredientele, cantitatea si ordinea,.... dupa cum vreti voi.....eu cel putin asa am facut.....putin de la guguh....putin de la Miha.Data viitoare o sa vin cu o reteta mai buna si o sa imi iasa la fel de buna sau poate chiar mai buna decat a voastra.Va poop pe toate cu drag si o zi placuta in continuare.

P.S.Si sper sa nu va suparati ca va iau atat de personal dar am impresia ca va cunosc de o vesnicie.

 

INGREDIENTE

  • 800 g biscuiti(eu am folosit gen Petit Beure,ca altii nu se gasesc aici la mine)
  • 200 g ciocolata cuvertura
  • 400 g ciocolata amara
  • 150 g unt
  • 200 g margarina
  • 50 g cacao
  • 50 g cacao de baut
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 400 g stafide
  • 200 g nuci
  • 150 g nuca de cocos
  • 50 ml esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu ciocolata:

1. Intr-un castron mai mare se rup biscuitii in bucati potrivit de mari.


2. Se pune ciocolata intr-un castron la topit in bain-marie.


3. Cand s-a topit se adauga untul si margarina si impreuna se topesc pe aragaz la foc potrivit.Cand s-a topit untul se da castronul la o parte.


4. Separat in alt castron se amesteca cacaoa de baut cu cealalta cacao si cu zaharul.Se pune lapte pana cand ajunge de consistenta unei maioneze


5. Cele doua compozitii de mai sus se ameta steca si se lasa sa se raceasca un pic


6. Dupa ce s-a racit compozitia un pic se pune peste biscuiti impreuna cu toate celelalte ingrediente(stafidele,nucile,nuca de cocos,zaharul vanilat,esenta de rom) si se amesteca bine.


7. Compozitia rezultata se niveleaza si se imparte cu paleta in 2 parti.


8. O jumatate din compozitie se pune intr-o tava in care s-a pus in prealabil hartie de copt. Se aranjeaza in tava sa fie la nivel ,se inveleste in hartia de copt dupa care se transfera pe o folie de aluminiu unde se modeleaza cu mainile in forma unui salam.Se inveleste si in folia de aluminiu si se da la frigider pentru cel putin 3 ore.


9. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate.


10. Dupa ce au trecut cele 3 ore se da salamul de biscuiti prin nuca de cocos(la alegere.



 

TIPS-URI

1

La aceasta reteta eu am pus si unt si margarina deoarece nu mi-a mai ajuns untul.Sunt de obicei in favoarea untului.

2

Nucile .....eu le-am pus asa dar se pot praji un pic in cuptor....numai cat sa se rumeneasca un pic

3

Stafidele...le-am pus in putina apa clocotita sa se inmoaie si sa se mai umfle un pic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

feliciana_maria_1209 1

25.10.2010, 13:14

Merci simona.

tanyapatap 1

04.01.2011, 18:28

elena1988 1

01.03.2011, 14:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Amandina (2)