Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata

de Laly in Dulciuri, 5 Mai 2014 | 8547 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de biscuiti populari
  • 750 ml lapte
  • 1 ciocolata amaruie
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • 150 gr rahat
  • 200 gr zahar(sau dupa gust)
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata:

Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata

In primul rand,rupem biscuitii in bucati potrivite ca marime,adica si bucati mai mari si mai mici.Intre timp punem laptele la fiert,la foc mic si adaugam zaharul.Cand zaharul s-a topit adaugam untul,cacaoa,ciocolata si omogenizam bine.Oprim focul,adaugam esenta de rom si lasam la racit pentru circa 5 minute.Adaugam amestecul de lapte,cacao si zahar peste biscuiti si amestecam totul bine.Punem rahatul taiat cubulete si omogenizam din nou.Lasam compozitia aproximativ 10 minute cat biscuitii sa absoarba lichidul.Punem o folie de plastic intr-o forma rotunda de tort,presaram nuca de cocos pe folie si punem din compozitie,pana se umple forma.Nivelam cu o lingura.Acoperim forma cu folia si dam la frigider pentru circa 2-3 ore,sau de preferat peste noapte.Putem opta pentru clasicul salam de biscuiti,in acest caz punem nuca de cocos pe folia de plastic si dam forma rotunda.Rasturnam salamul de biscuiti pe un platou si mai adaugam nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Valclaudia 1

05.05.2014, 17:48

asta-i toba, nu salam Glumeam, tarebun desertul tau!

Lau 1

05.05.2014, 17:49

a fost tare deliciosa si reteta afoat gustoasa

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 10:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata alba