Salam de biscuiti cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 9 Iul 2010 | 22867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 80 ml lapte
  • 100 g nuca
  • 50 ml lichior de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu ciocolata:

Biscuitii se rup cu mana bucati potrivite sau se zdrobesc cu sucitorul si se amesteca cu nuca taiata bucati maricele.


Intr-un vas, la foc mic, topim ciocolata impreuna cu untul. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o "desfacem" cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata si untul topite. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga si lichiorul.


Sosul obtinut se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana compozitia devine oarecum legata, pana se imbiba putin biscuitii cu sosul de ciocolata.


Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara si se toarna compozitia de biscuiti. Se preseaza bine si se inveleste in folie. Salamul se rastoarna pe o folie de aluminiu si prin presare cu mainile i se da forma dorita. Se inveleste in folia de aluminiu si se da la frigider pentru cel putin 3 ore.


Se taie felii groase si se pudreaza (sau nu :)) ) cu cacao.


Pornind de la cevabun am adaptat si am ajuns la ceva si mai bun. Na, ma laud si eu...:))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

ela 1

21.04.2013, 17:48

dar azi imi faci???ca iar mi-e pofta

Miha 1

21.04.2013, 20:02

offf... te tii scai de om...

ela 1

01.03.2014, 00:21

iar am revenit ,cam in aceiasi perioada a anului ma ia pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise