Salam de biscuiti cu ciocolata si alune de padure

de Constelatialeu in Dulciuri, 3 Feb 2016 | 1446 vizualizari

 

Din categoria ''ucigasa''....acum n-am ganduri negandite bengosilor.......

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti populari
  • 500 g rahat colorat
  • 300 g stafide
  • 50 g cacao
  • 200 g ciocolata neagra Schogetten
  • 350 g zahar
  • 200 ml apa
  • 400 g margarina rama
  • 300 g alune de padure
  • 2 fiole esenta rom
  • celofan
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu ciocolata si alune de padure:

Mai intai pregatim ingredientele.Spargem alunele si le punem la prajit, apoi le curatam de coaja si le taiem mai grosier. Rahatul il taiem cubulete mai mici. Intr-un castron incapator rupem biscuitii in bucati mai mici, adaugam rahatul taiat cubulete, stafidele si alunele taiate grosier si amestecam. Intr-o cratita punem zaharul, cacaoa, ciocolata si apa si punem pe foc sa dea in 2-3 clocote, apoi tragem de pe foc, adaugam esenta de rom si margarina si amestecam bine pana se topeste margarina. Crema obtinuta o turnam in castron si amestecam cu o lingura in asa fel incat sa se patrunda crema peste tot in biscuiti, din 5 in 5 min amestecam timp de 20 min. Apoi intindem pe masa de lucru o folie de celofan, cu o lingura luam din compozitia de salam si punem pe celofan, rulam in asa fel incat s aformam un sala, rasucim bine la capat si strangem cu elastic. Procedam asa pana terminam toata compozitia, se da la rece pentru 48 de ore, dupa cere se poate portiona.Sectiunea la Benga, acolo se ''sacrifica'' salamul.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu ciocolata si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

03.02.2016, 22:11

Vai cum arata! Wow! Clemisoara mea

anca_rm 1

04.02.2016, 08:46

oo ce de salam , tare bun este

noiinbucatarie 1

06.02.2016, 02:33

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu osanza