Salam de biscuiti reteta cu inghetata de banane

de Poliana in Dulciuri, 12 Aug 2012 | 5596 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
In timpul postului obisnuiesc sa fac tot felul de dulciuri, dar simt lipsa inghetatei. Asa ca ieri ma tot gandeam cum as putea sa fac si o inghetata de post. Aveam la dispozitia lapte de cocos, soia si banane (vazusem eu pe mai multe bloguri inghetata de banane) si trebuia sa gasesc si ceva ce ar lega compozitia. Intr-un final am gasit si solutia, asa ca pot sa va prezint azi o inghetata delicioasa de post, dar nu asa simpla, ci acompaniata de o rulada de biscuiti - aka 'salam' - delicioasa.

 

INGREDIENTE

Salam de biscuiti reteta

Ingrediente salam de biscuiti

  • 280 gr biscuiti
  • 120 ml apa
  • 70 gr margarina
  • 2 linguri zahar
  • 50 gr rahat
  • 50 gr merisoare uscate
  • 50 gr nuci
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • nuca de cocos pt presarat

Ingrediente inghetata de banane

  • 4 banane mari coapte
  • 200 ml lapte de cocos
  • 100 ml lapte de soia
  • 3 lingurite amidon
  • 1 lingura miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu inghetata de banane:

Salam de biscuiti reteta

Cu salamul de biscuiti treaba e simpla, stiti voi. Mie imi place sa pun de toate in el, asa incat am adaugat si rahat, nuca si merisoare uscate (acestea tin cu succes locul stafidelor, eu le prefer pentru ca sunt putin mai acrisoare) Puteti sa eliminati ce nu va place din lista de ingrediente, insa sa aveti grija la cantitatea de lichid, s-ar putea sa nu fie nevoie de tot.
Merisoarele le punem la macerat in putina apa, si le lasam asa cel putin jumatate de ora.
Biscuitii ii rupem cu mana, nu foarte marunt, ii punem intr-un castron. Adaugam rahatul taiat bucatele, merisoarele si nuca maruntita, apoi nuca de cocos si le amestecam bine.
Punem apa cu zaharul si zaharul vanilat pe foc, cand e bine incalzita adaugam si margarina si amestecam bine pana cand e topita complet. Adaugam cacaoa si esenta de rom.

Turnam compozitia lichida peste amestecul de biscuiti si 'framantam' putin pana ajungem la o compozitie legata. Eu nu aloc mult timp acestui pas pentru ca imi place sa simt bucati mai mari de biscuiti.
Pregatim o folie alimentara, punem amestecul de biscuiti, ii dam o forma de sul, presaram cocos pe deasupra, si-l introducem la frigider pentru cel putin doua ore.

Trecem la inghetata :P

Laptele de cocos si cel de soia il punem pe foc, adaugam lingura de miere si lasam putin la incalzit. Amidonul il punem intr-un castron mic, peste el punem 2 linguri de lapte caldut si amestecam bine pana la omogenizare. Turnam compozitia peste laptele ramas, punem din nou pe foc (mic) si lasam sa fiarba putin pana se ingroasa. Dam deoparte compozitia si o lasam la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei putem sa ne apucam de banane.

Bananele le punem in blender si le facem pasta. Peste ele turnam compozitia de lapte cu amidon si amestecam usor cu telul. Turnam amestecul intr-un vas si dam la congelator. Din jumatate in jumatate de ora scoatem vasul si amestecam pentru a sparge acele de gheata. Repetam aceasta operatiune de 3-4 ori.
Cand inghetata e intarita suficient putem sa portionam dupa preferinta rulada de biscuiti, iar peste ea punem un glob de inghetata. E o combinatie delicioasa, o multitudine de arome te invaluie la fiecare inghititura!
Initial am vrut sa fac doar inghetata, dar pentru ca am primit cerinte de salam de biscuiti, nu am putut sa refuz...iar in final vedeti si voi, a iesit o bunatate.
Sunt convinsa ca acest desert se poate face si in varianta normala si ar fi extrem de delicios, dar va las pe voi sa incercati si poate imi spuneti cum a iesit.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu inghetata de banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Poliana 1

16.08.2012, 08:04

jolygina, multumesc!!!

Lau 1

19.08.2012, 16:41

Poliana 1

20.08.2012, 08:25

Sufletista, multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata