Salam de biscuiti cu inghetata de cafea

de Miha in Dulciuri, 23 Iul 2010 | 5571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • salam de biscuiti:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • esenta de rom
  • pentru inghetata:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu inghetata de cafea:

Inghetata de cafea:


Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert, pana se ingroasa putin, amestecand continuu. Dupa aceea se se pune nessul dizolvat in putina apa calduta si cacaoa. Se omogenizeaza, se da deoparte si se lasa la racit.



Dupa ce s-a racit compozitia de galbenusuri cu cafea, se pune frisca batuta si se omogenizeaza. Se da la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate.


Salam de biscuiti:


Biscuitii se piseaza bucatele sau se zdrobesc cu sucitorul.


Intr-un vas, la foc mic, topim ciocolata impreuna cu untul. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o "desfacem" cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata si untul topite. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga esenta de rom.


Acest sos se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana biscuitii se imbiba cu sosul de ciocolata. Compozitia se intinde pe o folie alimentara, in strat subtire. Se da la frigider cateva minute, sa se intareasca putin.


Peste blatul de biscuiti se pune un strat de inghetata si cu ajutorul foliei se ruleaza blatul. Se inveleste "salamul" in folie de aluminiu, se strange bine la capete si se da la congelator pana la congelarea completa.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Miha 1

24.07.2010, 23:01

Multumesc Irina.

mamidesara 1

24.01.2011, 00:19

ingenios!!

RuxyRux 1

24.01.2011, 00:43

Oauuuuuuuuuuuuuuuuu....imi place de n-am cuvinte! La Favo cu reteta ta!!! Esti o super specialista Miha!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu umplutura de cocos