Salam de biscuiţi cu morcovi şi nucă de cocos

de simonacallas in Dulciuri, 23 Mai 2014 | 5037 vizualizari

 

Vă propun o reţetă de salam de biscuiţi fără ciocolată/cacao, pe care am găsit-o pe un site turcesc şi pe care m-am chinuit să o traduc singură, cu google translate. Nu vă descriu aventurile procesului de traducere, important este că am reuşit. Mi-a plăcut foarte mult aspectul acestui desert şi e de mare efect pe masă, la un dejun cu familia sau cu prietenii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g morcovi
  • 200 g biscuiţi populari
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat Bourbon
  • 100 g unt
  • 70 g fulgi de nucă de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi cu morcovi şi nucă de cocos:

Morcovii, spălaţi şi curăţaţi, se dau pe răzătoarea fină şi se pun pe foc împreună cu zahărul tos + vanilinat, până când se înmoaie morcovii şi se evaporă apa. Se ia vasul de pe foc, se adaugă untul, se omogenizează. Se lasă să se răcească, apoi se încorporează nuca de cocos.


Biscuiţii se rup în bucăţi mici şi se adaugă în compoziţie, se amestecă. Compoziţia se pune apoi pe o folie alimentară, se înfăşoară strâns şi se dă forma de salam (eu l-am făcut piramidal). Se dă la rece pentru câteva ore (cel mai bine până a doua zi). Se serveşte tăiat în felii şi presărat cu nucă de cocos.

 

TIPS-URI

1

Nuca de cocos poate fi înlocuită cu nucă de-a noastră

2

Opţional se pot adăuga în compoziţie scorţişoară sau ghimbir, după gust

3

Înainte de a tăia salamul, l-am pus la congelator pentru o oră. Morcovii nu sunt un liant la fel de puternic cum este ciocolata, şi salamul e destul de fragil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi cu morcovi şi nucă de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

27.05.2014, 07:54

Si eu am ochit o reteta similara . Si eu am obiceiul de a face munca de ,, cercetare'' Si ma amuz copios de traducerile spontane

dantes 1

27.05.2014, 08:44

Interesanta reteta

simonacallas 1

27.05.2014, 17:47

Va multumesc mult

Lia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi