Salam de biscuiti cu nuca

de dakris in Dulciuri, 16 Mar 2012 | 2510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g biscuiti
  • 1 ceasca nuci
  • 1 ceasca stafide
  • 1 ceasca zahar
  • 1 ceasca lapte
  • 100 g unt
  • 40 g cacao
  • 4-5 cuburi rahat
  • 1 sticluta esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu nuca:

Biscuitii si nucile se rup bucatele.


Rahatul se taie cubulete.


Stafidele se pun intr-un bol, se oparesc cu apa si se tin in apa fierbinte cca 15 min. Apoi se scurg si se stropesc cu esenta rom.


Intr-o craticioara se pune laptele, zaharul si cacaoa. Dupa ce da un clocot, se pun nucile si rahatul si se mentine pe foc inca 2-3 min, la foc redus, obtinandu-se o compozitie cremoasa. Apoi se inlatura de pe foc si pune untul amestecandu-se pana ce acesta se topeste. Se lasa sa se raceasca, moment in care se adauga esenta de rom.


Biscuitii rupti bucatele se pun intr-un castron mare varsandu-se peste ei compozitia racita si amestecandu-se bine, astfel incat toti biscuitii sa fie acoperiti cu cacao.


Se aseaza pe folie alimentara si se da forma unui sul stangand capetele foliei.


Se tine la rece cca 3 ore. La servire, se tavaleste prin nuca de cocos si apoi se taie felii (eu de data asta nu am folosit nuca de cocos).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

dakris 1

19.03.2012, 07:36

mimmi, antici_gabitza,

cocolina 1

21.04.2012, 22:16

bun,bun foarte delicios

dakris 1

21.04.2012, 22:34

multumesc, cocolina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu iaurt