Salam de biscuiti reteta cu nuca si rahat

de Ghinnni in Prajituri, 15 Mar 2010 | 24632 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Salamul de biscuiti este prajitura favorita a copilariei mele. Se face rapid, se consuma rapid...si mereu se mai doreste o portie! Complexitate: redusa Timp de preparare: 30 de minute Numar portii: 10 Calorii: 3200 Pret aproximativ: 5 ron (biscuitii) + 3.55 ron (rahat) +9 ron (nuca) + 2 ron (margarina "unirea") + 0.75 ron (cacao) + 1 ron (esenta ron) = 21.3 ron

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 400 gr - biscuiti clasici (economici)
  • 250 ml - apa
  • 400 gr - rahat
  • 250 gr - nuci
  • 150 gr - margarina
  • 3 linguri - cacao
  • 2 sticlute - esenta rom 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu nuca si rahat:

Salam de biscuiti reteta

... pregatim biscuitii si nuca: pe biscuiti ii pisam cu sucitorul, iar nuca o taiem in bucati mici. Din totalul biscuitilor pisati luam 30 de grame si ii sitam.

...se pune la foc o cana de apa in care se adauga rahatul taiat bucatele...

...se amesteca continuu timp de 10 minute, iar cu o furculita pisam rahatul pana cand se topeste...

...se ia de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se adauga cele trei linguri de cacao si margarina topita...

...la final se adauga esenta de rom si nucile.

...si acum se "prepara salamul": compozitiei obtinute i se da forma unui salam si se ruleaza prin biscuitii sitati la inceputul "operatiunii":

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Teo 1

15.03.2010, 20:27

foarte bine te-ai gandit! asta ca sa stii cu ce pleci la drum!

mon74 1

18.03.2010, 21:47

si daca avem norocul sa "detinem"parinti sau bunici la tara,dintr-un foc economisim 9 lei de la nuci...

elena1988 1

22.03.2011, 09:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake american