Salam de biscuiti cu nuca si stafide

de mirela0911 in Dulciuri, 6 Ian 2016 | 3031 vizualizari

 

Se prepara rapid si e si tare bun!

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti Petit
  • 3 lg cacao
  • 100 g nuca taiata
  • 100 g stafide
  • 1 canita visine din visinata
  • 3-4 lg zahar
  • 200-250 ml lapte
  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 150 g unt
  • esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu nuca si stafide:

Biscuitii se macina la robot, dar se lasa si cateva bucatele intregi. Se adauga cacaua, nuca taiata si visinele curatate de samburi. Se amesteca.


Intr-o craticioara se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul, ciocolata si stafidele. Se incalzeste laptele cat sa se topeasca celelalte ingrediente, apoi se pune untul. Se lasa sa se raceasca usor si se adauga esenta de rom. Se toarna peste biscuiti si se amesteca pana se omogenizeaza totul.


Se ia o folie alimentara si se pune jumatate din cantitatea de biscuiti peste folie, in forma de salam. Se ruleaza apasand si strangand bine pentru a nu ramane goluri in salam, se infasoara totul in folie si se da la rece pentru cateva ore pentru a se intari. La fel se procedeaza si cu cealalta jumatate. Dupa ce s-a intarit, se poate felia si servi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Zaharul se poate pune mai mult sau mai putin in functie de gusturi.

2

Daca nu se poate omogeniza compozitia bine, se mai poate adauga lapte si invers, daca este prea moale se mai pot adauga biscuiti macinati.

3

Se poate renunta la visinele din visinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

miki_a 1

07.01.2016, 17:55

Delicios, mai ales cu nuci si stafide!

mirela0911 1

07.01.2016, 22:14

Mulțumesc mult!

Zamfira 1

09.01.2016, 08:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Briose cu jeleu de portocale