Salam de biscuiti cu rahat si stafide

de dakris in Dulciuri, 7 Feb 2012 | 6838 vizualizari

 

Cui ii place ciocalata amaruie ii va placea si un astfel de desert...

 

INGREDIENTE

  • 150 g biscuiti (40 buc Petit Beure)
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100g  rahat
  • 100 g stafide
  • 100 g unt
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu rahat si stafide:

Biscuitii se pun intr-o punga si se faramiteaza cu facaletul.


Stafidele se oparesc cu apa, se lasa cateva minute la inmuiat si se scurg.


Rahatul se taie cubulete.


Intr-o cratita se amesteca laptele, zaharul si cacaoa, se adauga stafidele si rahatul si se pune pe aragaz la foc mic. Amestecam continuu si inlaturam de pe foc atunci cand se ingroasa putin (ca o ciulama). Punem untul peste compozitia rezultata si amestecam pana se topeste. Crema astfel obtinuta se lasa putin la racit, se adauga esenta de rom si apoi se toarna peste biscuiti. Se amesteca bine, apoi se pune compozitia pe un celofan/folie de aluminiu si se modeleaza sub forma de salam. Se lasa la frigider cateva ore inainte sa fie taiat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Cris2711 1

08.02.2012, 11:53

foarte bun,la cat mai multe retete pe Bucataras.ro

gaby_gabytza 1

08.02.2012, 14:22

buuuuun

ginutzayrares 1

09.02.2013, 21:01

am facut si eu sa vedem cum a iesit lam bagat la frigider sper sai placa micutului meu bafta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti