Salam de biscuiti reteta cu rahat si stafide

de dakris in Dulciuri, 7 Feb 2012 | 8971 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Cui ii place ciocalata amaruie ii va placea si un astfel de desert...

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 150 g biscuiti (40 buc Petit Beure)
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100g  rahat
  • 100 g stafide
  • 100 g unt
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu rahat si stafide:

Salam de biscuiti reteta

Biscuitii se pun intr-o punga si se faramiteaza cu facaletul.

Stafidele se oparesc cu apa, se lasa cateva minute la inmuiat si se scurg.  

Rahatul se taie cubulete.

Intr-o cratita se amesteca laptele, zaharul si cacaoa, se adauga stafidele si rahatul si se pune pe aragaz la foc mic. Amestecam continuu si inlaturam de pe foc atunci cand se ingroasa putin (ca o ciulama). Punem untul peste compozitia rezultata si amestecam pana se topeste. Crema astfel obtinuta se lasa putin la racit, se adauga esenta de rom si apoi se toarna peste biscuiti. Se amesteca bine, apoi se pune compozitia pe un celofan/folie de aluminiu si se modeleaza sub forma de salam. Se lasa la frigider cateva ore inainte sa fie taiat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Cris2711 1

08.02.2012, 11:53

foarte bun,la cat mai multe retete pe Bucataras.ro

gaby_gabytza 1

08.02.2012, 14:22

buuuuun

ginutzayrares 1

09.02.2013, 21:01

am facut si eu sa vedem cum a iesit lam bagat la frigider sper sai placa micutului meu bafta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu arahide si rom