Salam de biscuiti cu rahat si stafide

de Gabrielle_Gabi in Dulciuri, 31 Aug 2013 | 22402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiţi simpli Petit Beurre
  • 250 ml lapte
  • 150 g unt
  • 200 g zahăr
  • 25 g cacao
  • 200 g stafide
  • nuci sau alune (optional)
  • 300 g rahat
  • esenţă de rom (25 ml)
  • nucă de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu rahat si stafide:

Se rup biscuiţii şi se adaugă rahatul tăiat bucăţi. Se încălzeşte o cratiţă şi se pune laptele, peste lapte se pune untul tăiat cubuleţe, se lasă la foc mic până se topeşte şi se amestecă cu o lingură de lemn din când în când. Apoi se adaugă zahărul, se amestecă până se topeşte. Se adaugă cacao şi se amestecă până se omogenizează. După ce amestecul a început să fiarbă se stinge focul, se adaugă stafidele şi esenţa de rom apoi se amestecă şi se lasă să se răcorească pentru 5 minute.


Peste biscuiţii şi rahatul tăiat bucăţi se toarnă amestecul şi se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn astfel încât toţi biscuiţii să fie acoperiţi apoi îi lăsăm pentru 10 minute să se inmoaie.


Pe masă se pune o folie de plastic pe care se presoară nucă de cocos, se pune din compoziţia de biscuiţi, se dă forma de salam şi se pune nucă de cocos deasupra apoi se rulează folia iar cu ajutorul capetelor se rulează salamul pentru a-i da o formă rotundă.


Se pune la frigider pentru cel puţin 3 ore sau peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

31.08.2013, 12:34

Rocsi 1

31.08.2013, 20:00

Bine ai venit

butoiaurora76 1

03.09.2013, 11:25

Welcome in comunitatea noastra! Te pupam!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti umpluti cu ciocolata