Salam de biscuiti (de post)

de ionix in Mancaruri de post, 5 Dec 2009 | 12287 vizualizari

 

eu una il prefer cu unt si lapte daaaaaar pentru ca suntem in post il facem cu inlocuitori :D... poza de FINAL n-o am inca scoasa de pe telefonul sotului :D

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti petit beurre de la LU
  • un pachet de margarina
  • 3 linguri cu zahar
  • 6 linguri cacao
  • circa 100 ml apa
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • o esenta de rom
  • 300 g rahat 
  • 200 g nuca
  • nuca de cocos pt ornat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti (de post):

 

Intr-o cratita se pune margarina la topit. cand s-a topit adaugam apa, zaharul si esenta de rom.

Se da la racit compozitia.

Intre timp rupem biscuitii in bucatele, taiem cubulete rahatul (printre care presaram zahar vanilat pt a nu se lipi) si rupem cu mana nucile. toate acestea le amestecam bine si presaram peste lingurile de cacao, amestecant bine sa fie raspandita uniform.

Peste ingredientele uscate si amestecate cu cacao se toarna compozitia care a fost la racit. Se incorporeaza bine si se gusta pentru a vedea daca mai puneti zahar sau nu.

Pe o folie alimentara de plastic se intinde 1/3 din compozitia obtinuta si se ruleaza. se strange bine dinspre capete si se ruleaza. Se obtin circa 3 salamioare de biscuiti. Se innoada la ambele capete si se da la frigider cel putin 12 ore.

In momentul in care vreti sa-l mancati presarati nuca de cocos peste, va avea un aspect mai placut.

 

Pofta buna!

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Michelle 1

05.12.2009, 17:25

crisad 1

05.12.2009, 17:46

ionix 1

06.12.2009, 09:15

nu e cine stie ce dar merge cand ai pofta de dulce in timpul postului

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tamara
  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu nuca