Salam de biscuiti extra

de Doinavar in Prajituri, 6 Feb 2013 | 4534 vizualizari

 

M-am gandit sa fac o prajitura gen salam de biscuiti, dar cu imbunatatiri, adica cu mai multe bunatati inauntru. De ce n-am pune in salamul de biscuiti turta dulce, cocos, nuci, stafide, jeleuri, fructe confiate si ce ne mai trece prin cap, ca n-are cum sa fie rau, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti simpli
  • 100 g turta dulce
  • 100 rahat si jeleuri asortate
  • 50 g fructe confiate (caise si stafide)
  • 150 g migdale macinate (nuci)
  • 20 g cacao
  • 20 ciocolata
  • 1-2 pliculete ness
  • 10 ml esenta de rom
  • 100 g unt (margarina)
  • 80 ml lapte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti extra:

Am pus biscuitii cate 4-5 unul peste altul si am taiat cu cutitul in patratele mici. La fel am procedat si cu turta dulce. Am taiat marunt si fructele confiate, rahatul, jeleurile si ciocolata.


Framantati cu mana toate ingredientele, ca sa se deslipeasca bine bucatelele de jeleu, rahat, fructe apoi adaugati migdalele macinate, cacao si omogenizati compozitia, asa pe uscat. Adaugati apoi laptele incalzit impreuna cu untul, pana devine lichid si omogenizati compozitia.


Intindeti pe masa de lucru o folie de aluminiu si deasupra ei puneti o folie de plastic transparenta, nu vopsita. Formati cu mainile umede “salamul” si infasurati bine, avand grija sa astupati bine la capete. Dati la rece cel putin pana a doua zi, ca sa patrunda bine biscuitii, apoi desfasurati prajitura si dati-o prin migdale macinate, nuci, cocos sau chiar cacao. Am preferat sa o dau prin migdale macinate, pentru contrastul de culoare.


 

TIPS-URI

1

Puteti aduce orice imbunatatiri doriti, puteti sa puneti orice credeti ca va place, alune, migdale, iese mereu la fel de buna si de fiecare data un pic altfel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti extra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

06.02.2013, 20:24

Bine ai venit

mihaelar63 1

07.02.2013, 16:09

Exact pe gustul meu , parca eu l-am preparat Nota de inedit pentru mine este turta dulce
Dee, turta dulce , mult aduce
Bine ai venit Doina , ma bucur ca te avem aici

babi5 1

31.07.2013, 18:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos