Salam de biscuiti reteta

de Doinavar in Prajituri, 6 Feb 2013 | 8377 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
M-am gandit sa fac o prajitura gen salam de biscuiti, dar cu imbunatatiri, adica cu mai multe bunatati inauntru. De ce n-am pune in salamul de biscuiti turta dulce, cocos, nuci, stafide, jeleuri, fructe confiate si ce ne mai trece prin cap, ca n-are cum sa fie rau, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 400 g biscuiti simpli
  • 100 g turta dulce
  • 100 rahat si jeleuri asortate
  • 50 g fructe confiate (caise si stafide)
  • 150 g migdale macinate (nuci)
  • 20 g cacao
  • 20 ciocolata
  • 1-2 pliculete ness
  • 10 ml esenta de rom
  • 100 g unt (margarina)
  • 80 ml lapte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta

Am pus biscuitii cate 4-5 unul peste altul si am taiat cu cutitul in patratele mici. La fel am procedat si cu turta dulce. Am taiat marunt si fructele confiate, rahatul, jeleurile si ciocolata.

Framantati cu mana toate ingredientele, ca sa se deslipeasca bine bucatelele de jeleu, rahat, fructe apoi adaugati migdalele macinate, cacao si omogenizati compozitia, asa pe uscat. Adaugati apoi laptele incalzit impreuna cu untul, pana devine lichid si omogenizati compozitia.

Intindeti pe masa de lucru o folie de aluminiu si deasupra ei puneti o folie de plastic transparenta, nu vopsita. Formati cu mainile umede “salamul” si infasurati bine, avand grija sa astupati bine la capete. Dati la rece cel putin pana a doua zi, ca sa patrunda bine biscuitii, apoi desfasurati prajitura si dati-o prin migdale macinate, nuci, cocos sau chiar cacao. Am preferat sa o dau prin migdale macinate, pentru contrastul de culoare.

 

TIPS-URI

1

Puteti aduce orice imbunatatiri doriti, puteti sa puneti orice credeti ca va place, alune, migdale, iese mereu la fel de buna si de fiecare data un pic altfel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

06.02.2013, 20:24

Bine ai venit

mihaelar63 1

07.02.2013, 16:09

Exact pe gustul meu , parca eu l-am preparat Nota de inedit pentru mine este turta dulce
Dee, turta dulce , mult aduce
Bine ai venit Doina , ma bucur ca te avem aici

babi5 1

31.07.2013, 18:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu nuci