Salam de biscuiţi, reţetă clasica

de Merisor in Prajituri, 19 Mai 2014 | 189701 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă clasica
Mi-a fost pofta de salamul clasic de biscuiti si imediat l-am prestat si tot imediat s-a mancat!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti Petit Beurre
  • 150 gr rahat
  • 100 gr nuca
  • 50 gr stafide
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă clasica:

Salam de biscuiţi, reţetă clasica


Cu o jumatate de ora inainte de a ne apuca de preparare punem stafidele la hidratat in apa cat sa le acopere, sau in rom, ceea ce eu nu am mai avut.


Rupem biscuitii in bucati mai mari si ii punem intr-un bol.


Taiem rahatul in cubulete, iar nuca o maruntim, dar nu prea rau.


Punem peste biscuitii din bol, nuca, rahatul si stafidele scurse.


Laptele il vom amesteca cu cele trei linguri de cacao, cele trei linguri de zahar si untul si il vom pune la foc incet pana se va dilua totul, mestecand din cand in cand.


Ridicam laptele de pe foc, adaugam esenta si il turnam peste ingredientele din bol, amestecandu-le bine sa se patrunda biscuitii si sa se omogenizeze totul.


Pregatim doua bucati de folie si intindem cate o jumatate din compozitia de biscuiti, apoi le vom rula impreuna cu folia, in forma de salam.


Dam bucatile de salam la frigider pentru 2-3 ore pana cand se va intari si se va putea portiona frumos, apoi il pudram cu cacao sau nuca de cocos, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă clasica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

miki_a 1

06.02.2015, 20:00

Este si preferata mea!

monik80 1

09.03.2015, 19:54

Ancutsa 1

20.10.2016, 14:50

Imi place tare mult salamul tau de biscuiti! Si eu il prefer pe cel clasic!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

10388 puncte

lucy2002

5249 puncte

Rocsi

4792 puncte

Constelatialeu

4163 puncte

- Andreea -

3801 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba radauteana
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ghriba – Fursecuri marocane cu susan (reteta video)