Salam de biscuiti, reteta de post

de burdulea56 in Dulciuri, 6 Dec 2011 | 5790 vizualizari

 

Daca doriti ceva dulce, nu vreti sa pierdeti prea mult timp, mai vreti sa fie si de post, va recomand o reteta de salam de biscuiti simpla, rapida si gustoasa desigur.

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti simpli,
  • 350-400 ml ceai de fructe,
  • 3 linguri de zahar,
  • 3 vanilii,
  • 1 lingura miere,
  • 125 g margarina Unirea,
  • 4 cuburi de rahat colorat,
  • 2 linguri de stafide,
  • coaja rasa de la o lamaie mica,
  • 3 linguri cacao.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti, reteta de post:

La 400 ml apa fierbinte adaugam 2 plicuri de ceai, lasam la infuzat 8-10 minute, apoi indulcim cu 3 linguri de zahar. Punem stafidele in 100 ml ceai fierbinte sa se umfle.


Intre timp zdrobim biscuitii, taiem rahatul bucatele. Intr-o cratita punem margarina la topit, adaugam stafidele si restul de ceai, cacaua, amestecam bine sa nu se faca cocoloase praful de cacao, fierbem 1 minut la foc mic, stingem focul. Lasam putin sa se raceasca compozitia, apoi adaugam biscuitii rupti bucatele, rahatul taiat cuburi mici si coaja de lamaie.


Se amesteca totul bine, apoi pe o foaie de celofan, sau folie de plastic, asezam compozitia si cu mainile umezite cu apa rulam sub forma unui salam. Se leaga folia la capete si se lasa salamul sa se raceasca, apoi se pune cateva ore in frigider, dupa care se taie felii de grosimea unui deget, sau mai subtiri.


Sfat: mie nu mi-a placut cu rahat. La feliere prajitura se rupe cand ajunge cutitul la bucati de rahat, insa gustul este foarte bun.

 

TIPS-URI

1

In loc de rahat puteti folosi nuca prajita sau alune nesarate. In loc de ceai de fructe e buna cafeaua sau ceaiul de zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti, reteta de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

burdulea56 1

17.12.2011, 00:28

Iris, draga, nu e mare scofala, se taie felii de grosimea degetului, apoi cu forme de biscuiti/fursecuri decupezi ce forme doresti. Se face risipa, dar arata bine.

Bya Ralu 1

23.01.2013, 11:27

ce fain arata

burdulea56 1

12.02.2013, 20:17

Multumesc Bya ralu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

OLADI - Clatite rusesti

de Ina 7

ieri la 22:56

Tort cu crema de portocale si ciocolata neagra

de katty 5

ieri la 20:33

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure