Salam de biscuiti sau ochi de elefant

de susu in Prajituri, 17 Mai 2010 | 11535 vizualizari

 

Un desert care ne aminteste de copilarie, era des preparat in casa de bunicile noastre si noi copiii il savuram cu placere

 

INGREDIENTE

  •   500 g biscuiti
  • 125 ml lapte
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 100 gr nuca cocos
  • Zahar vanilat
  • Esenta de rom dupa gust
  • 3 linguri cacao
  • Zahar pudra dupa gust
  • Stafide
  • Rahat
  • Nuci  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti sau ochi de elefant:


Biscuitii se pun in folie de plastic si se sfarama cu facaletul. Se incalzeste laptele cu esentele. Stfidele se lasa jumatate de ora in esenta de rom sa se hidrateze. Se adauga laptele caldut peste biscuiti , cacaoa, rahatul taiat cuburi mici , stafidele scurse, nucile taiate mai marunt, se amesteca si se face o pasta mai groasa care se poate intinde. Se gusta sa vedem daca mai trebuie zahar. Separat se amesteca zahar pudra cu untul si nuca de cocos pana se face spuma. Se intinde crema de unt peste crema cu cacaoa si se ruleaza. Se pune in folie de plastic pana a doua zi cand se taie si se da prin cocos. Se poate pune la mijloc sau prin crema de cacaoa bucati mai maricele de biscuiti, nuci si rahat sa se vada frumos cand se taie sau se pot pune banane intregi pe lungime.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti sau ochi de elefant" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bucataras Medi 1

17.05.2010, 18:00

foarte frumos si bun.......asa este Susu, acest desert imi aduce si mie aminte de copilarie...................

dicarmencitta1957 1

17.05.2010, 19:40

O bunatate,vorba lui Medi,imi aduce aminte de perioada din liceu,cand imi luam de la cofetarie mereu cate ceva dulce si salamul de biscuiti era preferatul meu.Felicitari draga Susu,ai 5 furculite de la mine.

susu 1

17.05.2010, 22:30

Multumesc Dicarmencitta. Mai luam si prajitura cartof care tot pe acolo era cam aceeasi compozitie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure