Salam de biscuiţi, reţetă de post

de Bunica in Prajituri, 26 Apr 2016 | 3191 vizualizari

 

Eheeeee! N-am făcut de foarte mult timp salam de biscuiți și m-a apucat un dor:)))) și cum aveam tot ce-mi trebuie ,am purces la preparat Salam de biscuiţi, reţetă de post.

 

INGREDIENTE

  • 320 g. biscuiți populari
  • 200 g. rahat
  • 200 g. stafide
  • 200 g. nucă
  • 200 g. zahar
  • 1 lingură cacao
  • 1 fiolă esentă de rom
  • 300 mi. apă
  • un pachet margarină Rama
  • 2 linguri gem de prune
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă de post:

Salam de biscuiţi, reţetă de post

Pentru început pune apa cu zahărul și cacao la fiert.

Lasă să clocotească 5 minute.

Stinge focul și adaugă margarina,tăiată cuburi mici.

Amestecă până la omogenizare.

Adaugă esența de rom.

Mărunțește biscuiții prin rupere.

Taie rahatul în cubulețe.

Ia un vas (cratiță,castron) mai larg și pune biscuiții,rahatul,stafidele,nuca măcinată grosier,gemul de prune si amestecă.

Toarnă jumătate din sirop peste ingredientele uscate și amestecă bine.

Mai toarnă jumătate din cantitatea de sirop rămasă și amestecă pentru a pătrunde bine în toate ingredientele.

Întinde folie alimentară pe blatul de lucru,pune 3-4 linguri din compozitie și rulează căt mai strâns.

Dupa ce ai terminat compoziția dă la frigider 3-4 ore.

 

TIPS-URI

1

Se pot face mai multe suluri mici sau două mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu nesquick