Salam de biscuiti-2

de Bunica in Prajituri, 26 Apr 2016 | 1005 vizualizari

 

Eheeeee! N-am făcut de foarte mult timp salam de biscuiți și m-a apucat un dor:)))) și cum aveam tot ce-mi trebuie ,am purces la preparat.

 

INGREDIENTE

  • 320 g. biscuiți populari
  • 200 g. rahat
  • 200 g. stafide
  • 200 g. nucă
  • 200 g. zahar
  • 1 lingură cacao
  • 1 fiolă esentă de rom
  • 300 mi. apă
  • un pachet margarină Rama
  • 2 linguri gem de prune
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti-2:

Pentru început pune apa cu zahărul și cacao la fiert.


Lasă să clocotească 5 minute.


Stinge focul și adaugă margarina,tăiată cuburi mici.


Amestecă până la omogenizare.


Adaugă esența de rom.


Mărunțește biscuiții prin rupere.


Taie rahatul în cubulețe.


Ia un vas (cratiță,castron) mai larg și pune biscuiții,rahatul,stafidele,nuca măcinată grosier,gemul de prune si amestecă.


Toarnă jumătate din sirop peste ingredientele uscate și amestecă bine.


Mai toarnă jumătate din cantitatea de sirop rămasă și amestecă pentru a pătrunde bine în toate ingredientele.


Întinde folie alimentară pe blatul de lucru,pune 3-4 linguri din compozitie și rulează căt mai strâns.


Dupa ce ai terminat compoziția dă la frigider 3-4 ore.


 

TIPS-URI

1

Se pot face mai multe suluri mici sau două mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti-2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

02.05.2016, 23:21

Vai cat de bun este Buniii

RuxyRux 1

09.05.2016, 19:54

Camelya 1

12.05.2016, 12:07

Minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cirese