Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
mda, banala salata pe care o fac in fiecare Craciun :)) de Revelion m-am jucat un pic mai mult :D
Se pune la fiert pipetul de pui, dupa ce a fost spalat foarte bine, cu putina sare.
Eu am pus si morcovii pentru c-am avut niste morcovi care fierbeau mai greu.
Apoi se adauga cartofii curatati si spalati bine si telina. Dupa ce au fiert se dau la racit.
Mazarea de la borcan, prefiarta, se da intr-un clocot si apoi se da la racit.
Castravetii si gogosarii se taie cubulete si se lasa la scurs.
Prepararea maionezei:
Galbenusurile fierte si racite se piseaza cu lingura de lemn. Peste ele se adauga galbenusurile crude si se amesteca bine.
Se adauga treptat treptat uleiul, amestecand intr-un singur sens pentru a nu se taia maioneza.
La sfarsit se adauga mustarul, zeama de lamaie si sarea.
Daca ti se taie maioneza o dregi cu un pic de ulei sau cu mustar.
Legumele care au fost fierte (fara telina) si pieptul de pui se taie cubulete. Peste se pune mazarea racita si se amesteca bine.
Muraturile se scurg bine de otet si se pun peste legume si carne, dupa gust.
Se adauga maioneza si sare dupa gust.
Se orneaza in functie de imaginatie.. :D
Pofta buna!
1
telina se pune la fiert doar pentru a da gust, ea nu se pune in salata
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola