"Sambusek" cu carne-specific arabesti

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2011 | 7174 vizualizari

 

Sambusek( sau sambousek, sau samboosek) sunt niste placite de aluat prajite in ulei foarte populare in tarile arabe, un aperitiv nelipsit de la restaurantele cu profil arab.
Aluatul se poate pregati acasa( margarina de palmier le da o aroma deosebita) sau se pot cumpara de gata proaspete sau congelate la supermarket.
Se umplu cu telemea, carne macinata, cartofi condimentati,vegetale.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de sambusek  
  • 250 grame carne de vita( sau oaie) macinata  
  • 1 ceapa mica taiata marunt  
  • sare dupa gust  
  • 1 lingurita condiment mixt pentru carne: piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara  
  • 3 linguri de ulei de masline  
  • ulei vegetal pentru prajit placintele
  • seminte de pin prajite in ulei(optional)
  • Daca aluatul pentru sambousek de prepara acasa sunt necesare:  
  • 1 si 1/2 cani de faina  
  • 1/2 cana de margarina de palmier  
  • 1 lingurita de sare  
  • 1/2 cana apa rece
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Sambusek" cu carne-specific arabesti:

Se pune la incins intr-o tigaie anti aderenta uleiul de masline si se caleste ceapa 2-3 minute, apoiu se adauga carnea toccata, sarea si condimentele si se lasa sa se prajeasca inca 5-6 minute.



Se scoate intr-un bol si se lasa sa se raceasca.



Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de carne.



Sau:



Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece.



Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.



Se taie din foaie cercuri de cca 5cm diametru cu ajutorul formei pentru sambusek.



Se aseaza rondeaua de aluat pe forma de sambusek.



Se umplu cu amestecul de carne si se inchide forma pentru a se lipi bine capetele.



Se incinge uleiul intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc placintelele pana iau o culoare aurie.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Sambusek" cu carne-specific arabesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo 1

07.05.2011, 07:45

Eduard
Cristiana_Dana

mamaieelena 1

08.05.2011, 08:00

delicios

Mihaela11_jo 1

08.05.2011, 22:28

mamaieelena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti