Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR in Sandvisuri, 17 Ian 2019 | 3789 vizualizari

 

Dacă alimentația vegană este cea mai dură, există totuși și alte regimuri vegetariene care cuprind și alimente de origine animală, cum sunt cele lacto-ovo-vegetariene...
Nutriționiștii atrag atenția asupra riscului pe care îl comportă eliminarea din dietă a tuturor produselor de origine animală și deci a proteinelor (carențe de vitamina B12, calciu, fier, zinc...) și în același timp arată că în afară de dieta vegană, care este cea mai drastică, mai există trei tipuri de regimuri vegetariene: ovo-lacto-vegetarian, ovo-vegetarian și lacto-vegetarian. Adepții acestor regimuri mănâncă produse lactate, sau ouă, ceea ce asigură proteinele de care corpul uman are nevoie.
Acest regim mi se pare și mie foarte bun și aș putea să-l țin oricând și oricât, pentru că pot să mă lipsesc de carne, dar nu și de ouă, sau de produse lactate. Așadar, acesta este sandvișul meu preferat...!

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de pâine
  • 1 ou fiert tare
  • 1 felie de cașcaval
  • 1 felie de brânză topită
  • 1-2 felii de telemea de vaci
  • 2 frunze de salată verde
  • 1 roșie
  • cremă de brânză
  • unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvis ovo-lacto-vegetarian:

Se pune oul la fiert, cu apă rece și sare, ca să preveniți spargerea cojii.

Se spală și se zvântă frunzele de salată, iar roșia se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se feliază.

Se feliază brânzeturile, dacă nu sunt deja gata feliate.

Când oul a fiert, se răcește, se curăță de coajă și se feliază.

Se prăjesc cele două felii de pâine. 

Felia de pâine care va fi la bază se unge cu cremă de brânză, peste care se pune o frunză de salată, feliile de cașcaval și de brânză topită, feliile de ou, ca și cele de telemea, feliile de roșie, peste care se pune cea de-a doua frunză de salată. Totul se acoperă cu cealaltă felie de pâine prăjită, unsă cu unt pe partea care se suprapune.

Feliuțele rămase (de ou, sau de roșie) vor însoți sandvișul, pe farfurie.

 

TIPS-URI

1

Nu fierbeți prea mult oul, ca să nu se înverzească gălbenușul.

2

Adăugați sare și oțet în apa în care fierbe oul, ca să preveniți spargerea cojii.

3

Sandvișul se poate face și cu pâine neprăjită, dar este mai bun dacă îl rumeniți frumos în prăjitor.

4

Feliile de telemea compensează absența oricăror condimente, a sării în mod special și astfel veți simți gustul natural al tuturor ingredientelor gustoase și sănătoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis ovo-lacto-vegetarian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

20.01.2019, 13:21

Da, foarte bun și consistent...Mulțumesc, Kytz!

dantes 1

24.01.2019, 09:55

Bun!

RODIMUR 1

24.01.2019, 10:15

Da, tare bun... Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Şaorma de casă bogată în vitamine