Sarailie

de Sim0na in Prajituri, 25 Iun 2012 | 14047 vizualizari

 

Sursa: http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/05/sarailie.html

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 150 gr nuca macinata
  • 150 g amestec de nuca, scortisoara (produs Ungaria)
  • 100 g unt topit
  • 1 bat frigarui
  • Sirop:
  • 600 ml apa
  • 300 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarailie:

Am pregatit nucile, amestecand nuca macinata cu amestecul de nuca si scortisoara, pe care l-am cumparat initial crezand ca-i nuca macinata, iar in cand sa ma apuc de treaba, am vazut ca de fapt mai contine si altceva... am dedus eu ca pe langa nuca, ca ar fi scortisoara si zahar (daca cineva care cunoaste limba ma poate ajuta... ii multumesc anticipat). Nemaivand de unde sa cumpar nuca, am combinat nucile pe care le mai aveam cu acest amestec. Si nu am gresit deloc!

Sa revenim: am taiat foile de placinta in 4 parti egale. Am lucrat cu cate un calup, restul le-am pus in frigider pana le-a venit randul. Pentru rulou am folosit cate doua foi, unse individual cu unt topit. Am presarat amestecul de nuca pe foaie, am pus batul de frigarui, am rulat, apoi am strans din laterale, usor fara a rupe foaia (pe primele le-am cam accidentat), si am scos batul. Am procedat asa pana am terminat toate foile si am umplut o tava de „sarmalute”.

Tava cu rulouri, care in prealabil a fost unsa si tapetata cu hartie de copt, am  dat-o la cuptorul preincalzit cca 30 minute la 200 grade.

Intre timp am facut siropul, punand toate ingredientele la fiert 8 minute de la primul clocot. Cand sarailiile au fost gata, am turnat siropul fierbinte si am lasat sa se raceasca. 

Cand s-au racit complet, le-am bagat la frigider.. (cateva s-au pierdut pe traseu  :)))

Ptr ca va iubesc va ofer cate o "sarmaluta".. dar asta doar ptr ca va iubesc! :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarailie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (26)

Alinutza80 1

26.06.2012, 13:56

placeeeee

Sim0na 1

26.06.2012, 19:07

Multumesc tuturor ptr aprecieri!

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 23:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarailie