Saratele cu cascaval

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2013 | 11070 vizualizari

 

Va aduc si eu reteta mea de saratele pe care le fac de ani de zile...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr cascaval
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 200 gr untura
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 200 gr smantana
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 2-3 lingurite sare
  • 1 kg faina
  • pt decor:
  • seminte chimen
  • 1 albus
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu cascaval:

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam, oul intreg, galbenusul, smanatana, sarea, drojdia dizolvata in lapte, untura. Amestecam cu o lingura toate ingredientele. Pt ca acum am un ajutor in bucatarie si anume masina de paine, am zis sa nu ma muncesc prea tare, asa ca am pus masina la lucru sa framante in locul meu. Pt asta aveti nevoie de o masina de paine mare cu 2 malaxoare.


Deci, compozitia pe care am amestecat-o, am pus-o in masina de paine, am adaugat untul moale, din care am pus cate o lingura ici colo in masina, iar la final faina. Puneti prima oara jumatate de kg de faina, iar dupa cateva minute, adaugati si restul de faina.


Masina mea de paine are program special de framantat de 15 minute, asa ca am setat masina sa framante de 2 ori aluatul.


Dupa framantare am rasturnat aluatul intr-un castron incapator si l-am lasat la loc caldut acoperit pt 30-40 minute.


Impartiti aluatul in sferturi, luati cate o bucata si o intindeti pe masa de lucru cu sucitorul. Cu un cutit de pizza cu marginile zimtate, taiati aluatul in fasii late de grosimea unui deget. Asezati fiecare fasie in tava tapetata cu hartie de copt, presarati pe deasupra seminte de chimen si ungeti cu albus de ou batut spuma cu un praf de sare. Dati tava la cuptorul incins la 200 grade pt 10-15 minute, pana devin rumene deasupra. Procedati la fel cu toate pana terminati aluatul.


Pofta buna la rontait!!

 

TIPS-URI

1

aluatul avand grasime si unt, de preferat este sa nu va grabiti cu dospitul, adica sa-l puneti pe calorifer sau in cuptor la temperatura mica

2

nu este nevoie sa infainati masa de lucru pt ca aluatul contine suficienta grasime

3

le faceti cat de groase si cat de late doriti, important este sa le coaceti la temperatura mare sa devina crocante

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Corinuta 1

22.12.2013, 21:26

diaconta 1

26.12.2013, 23:30

babi5 1

17.12.2014, 19:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Soufflé cu cascaval si condimente