Sarmale cu varza murata

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 26 Feb 2017 | 777 vizualizari

 

Se spune ca varza murata vine din China.
Attila si armata sa ar fi adus-o in Europa sau Marco Polo.
Varza umpluta asiatica se aseamana mult cu sarmalele noastre - puteti vedea aici o reteta.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/sarmale-cu-varza-murata-goloubtsy.html

 

INGREDIENTE

  • 50 foi de varza murata
  • 300 g carne de vita tocata
  • 500 g carne de porc tocata
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 lingura de bulion
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • cimbru uscat, dafin
  • 2 felii de bacon afumat
  • 40 cl de sos de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza murata:


Spalam bine, cu apa rece, foile de varza. Dati-le deoparte. Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul pe razatoare.


Calim ceapa si morcovul in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.


Adaugam 10 cl de apa, bulionul de rosii si lasam pe foc pana cand apa se evapora. Lasam sa se raceasca.


Intr-un castron mai mare, se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, sare si piper.


Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare.


Incepem sa facem sarmalele.


Punem cateva foi de varza ramase pe fundul oalei minune.


Asezam sarmalele, punem deasupra feliile de bacon, presaram cimbru uscat si foaia de dafin.


Acoperim cu varza, turnam sosul de rosii, diluat cu 1-2 pahar de apa.


Completam cu apa.


Inchidem oala minune - lasam sa fiarba 45 de minute, pana cand suiera.


Daca le coaceti intr-o oala normala, lasati 75 de minute.


Verificati daca varza este fiarta.


Serviti-le calde cu mamaliga, smantana si cu sosul de rosii.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

kytz 1

27.02.2017, 19:02

Sunt dependent de asa ceva !

Rocsi 1

27.02.2017, 19:05

Imi plac sarmalele cu varza murata. Eu pun mai mult orez, ca nu prea imi plac cu multa carne!

mihaelar63 1

07.03.2017, 07:16

La sarmale , Inainte !!!! Atacati !!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Varza cu costita