Sarmale de curcan in frunze de stevie

de Bucataras in Curcan, 26 Apr 2017 | 9379 vizualizari

 

Sarmalele in frunze de stevie sunt foarte gustoase si mult mai usoare decat cele in frunze de varza murata. 

 

INGREDIENTE

  • 700 g piept de curcan tocat
  • frunze mari de stevie
  • 1 ceapa
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 80 g orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 400 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei masline
  • 250 ml bors
  • 250 ml apa
  • sare si piper

pentru servit:

  • 1 legatura marar verde
  • smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de curcan in frunze de stevie:

Pune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie.

Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi rastoarna totul peste carnea tocata.

Pune orezul spalat si condimenteaza cu sare si piper.

Amesteca totul si apoi. adauga sosul de rosii si patrunjelul verde. Omogenizeaza bine compozitia.

Spala frunzele de stevie si opareste-le in apa clocotita cu putin sare. 

Lasa-le la scurs si la racit.

Taie cu grija cotoarele si apoi umple sarmalutele.

Asaza-le intr-un vas de ceramica.

Pentru sos, amesteca sosul de rosii cu borsul, apa, uleiul de masline, sare si piper dupa gust si toarna-l peste sarmalute.

Pune capacul si baga vasul in cuptor, la 190 de grade C, 40-50 de minute, pana ce carnea si orezul sunt fierte. 

La final, presara deasupra mararul proaspat tocat si serveste sarmalutele cu iaurt grecesc sau smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de curcan in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan cu sos de rodii