Sarmale de curcan in frunze de stevie

de Bucataras in Curcan, 26 Apr 2017 | 1681 vizualizari

 

Sarmalele in frunze de stevie sunt foarte gustoase si mult mai usoare decat cele in frunze de varza murata. 

 

INGREDIENTE

  • 700 g piept de curcan tocat
  • frunze mari de stevie
  • 1 ceapa
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 80 g orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 400 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei masline
  • 250 ml bors
  • 250 ml apa
  • sare si piper

pentru servit:

  • 1 legatura marar verde
  • smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de curcan in frunze de stevie:

Pune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie.


Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi rastoarna totul peste carnea tocata.


Pune orezul spalat si condimenteaza cu sare si piper.


Amesteca totul si apoi. adauga sosul de rosii si patrunjelul verde. Omogenizeaza bine compozitia.


Spala frunzele de stevie si opareste-le in apa clocotita cu putin sare.


Lasa-le la scurs si la racit.


Taie cu grija cotoarele si apoi umple sarmalutele.


Asaza-le intr-un vas de ceramica.


Pentru sos, amesteca sosul de rosii cu borsul, apa, uleiul de masline, sare si piper dupa gust si toarna-l peste sarmalute.


Pune capacul si baga vasul in cuptor, la 190 de grade C, 40-50 de minute, pana ce carnea si orezul sunt fierte.


La final, presara deasupra mararul proaspat tocat si serveste sarmalutele cu iaurt grecesc sau smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de curcan in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

SavencuSmaranda 1

01.05.2017, 07:32

Super sarmalute...sa aveti sanatate si numai bine...meritati toata atentia pentru cele mai grozave retete.

Valclaudia 1

01.05.2017, 08:14

ce-mi plac!

Sidy 1

03.05.2017, 06:51

Sunt favoritele mele , mai ales in aceasta perioada. Atata doar ca pe la noi se fac un pic altfel..https://www.bucataras.ro/retete/sarmalute-in-foi-de-stevie-toitike-37464.html.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de curcan