Sarmale de post in foi de varza

de Ancutsa in Mancaruri de post, 17 Mar 2017 | 5069 vizualizari

 

 Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 cana mare cu orez
  • 1 cana cu apa
  • 2 verze murate (de marime medie)
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingurita cu varf de faina
  • Sare si piper (dupa gust)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post in foi de varza:

 

Se taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins, cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga morcovul ras.

Se spala bine orezul si se lasa un pic la inmuiat, apoi se adauga peste ceapa si morcov. Se acopera cu 1 cana cu apa si se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care luam focul si lasam amestecul la racit. Orezul se va mai umfla un pic cand se va raci.

 Intre timp, se spala varza murata (lasata peste noapte intr-un vas cu apa rece, ca sa se mai desareze) si se scurge bine de apa.

 In fiecare foaie de varza murata, se pune un pic de amestec de orez, apoi se ruleaza sarmaluta. Pastrati cateva foi de varza pentru a le toca.

 Intr-o cratita incapatoare, se asaza un strat de varza tocata, apoi se asaza si sarmalutele. Se lasa un spatiu in mijloc, pe care il vom umple cu 2 linguri generoase de bulion. Se acopera cu apa, astfel incat lichidul sa acopere cu 2 degete sarmalele. Se fierbe totul la foc mic, iar cand scade apa, se completeaza cu apa calduta. 

La o cana mare cu orez si doua verze de marime medie, eu am obtinut cam 37 de sarmale.

 Se servesc cu mamaliga calda si ardei iute.

  

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

18.03.2017, 19:30

Sunt tare bune sarmalutele de post, de fapt, dupa mine, cele mai bune!

dantes 1

19.03.2017, 11:28

Bune!

Ancutsa 1

19.03.2017, 12:40

Oana, multumesc mult!

Rocsi, multumesc frumos!

Domnule Dante, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu samburi de dovleac