Sarmale in oala de lut

de DanaModog in Porc, 19 Dec 2014 | 5597 vizualizari

 

Eu fac sarmale mai mult cand vin ai mei la mine. Parintilor mei le plac foarte mult sarmalele si mai ales daca sunt cu varza acra si mai au si smantana pe langa. Sarmalele acestea cu costita le-am facut in vara si a fost prima data cand le-am facut in oala de lut si nu va soun ce emotii am avut ca nu cumva sa se sparga oala sau sa raman cu manierele in mana si sa culeg sarmalele de pe jos.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana varza acra (2 kg)
  • 500 g carne tocata
  • 100 g orez
  • 250 g ciuperci
  • 1 morcove
  • 2 cepe
  • 300 g costite afumate
  • 3 sorici
  • Ulei
  • Apa
  • 200 ml bulion
  • Cimbru
  • Marar
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in oala de lut:

Prima data punem oala la inmuiat. Spalam o data varza. Apoi calim ceapa, cu morcovul razuit si adaugam ciupercile cubulete micute si lasam pana se scurge apa de la ciupercute. Adaugam carnea si orezul si calim putin si asezonam cu sare si piper.

Pe fundul oalei punem cimbru si marar si o frunza mare de varza. Facem sarmalutele si le aranjam in oala de lut impreuna cu costita si soricii. Punem apa si le dam o ora la cuptor cam 60 de minute, dupa adaugam bulionul si le mai lasam 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

reisnaor_2006 1

19.12.2014, 09:45

deja mi-e foame

iri_iri 1

19.12.2014, 23:13

La sarmale inainteeeeeeeeeee

Rocsi 1

20.12.2014, 23:34

Abia astept sa fac si eu acum de sarbatori!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7477 puncte

katty

6942 puncte

Constelatialeu

4888 puncte

Rocsi

4850 puncte

Anett

4283 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Sarmale