Sarmalute

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2010 | 4491 vizualizari

 

sarmalutele sunt preferatele mele, as manca dmineata, la pranz si seara:D

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr carne tocata ( porc, vita, pui, curcan)
  • - 2 verze mari
  • - orez
  • - 4 cepe
  • - 1 ciolan afumat
  • - bucatele de slanina afumata
  • - sare, piper, boia dulce,cimbru, oregano, vegeta
  • - bulion
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare funza se taie cotorul
Separat se taie ciolanul bucati, la fel se procedeaza si cu slanina afumata, se taie bucatele subtiri,taiem si cepele, marunt marunt si le calim in ulei, intr-o cratita, peste care adaugam orezul spalat bine, conimentele, le lasam putin pe foc, dupa care le dam jos si adaugam si carnea si amestecam bine si trecem la infasurat sarmalele.
pe fundul cratitei punem varza taiata marunt, si cate un strat de sarmalute, dupa fiecare strat de sarmale, punem bucatile de ciolan afumat si slaninuta, turnam peste sarmalute apa amestecata cu bulion, pana cand sarmalele sunt acoperite bine. Deasupra punem varza tocata si cateva frunze de varza intregi.Se tin la fiert cca 1.30 - 2 ore, la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

madi_marin 1

28.02.2010, 16:44

sunt primaaaa......

Bunica 1

28.02.2010, 16:55

Si mamaliguta, mamaliguta n-ai facut ? Bine ai venit in familia bucatarasilor ! Super sarmale ! Cu afumatura m-ai dat gata. : Fii atenta ca aici cand ne place ceva ne infiintam la masa cu tot neamul . Sper ca nu te-am speriat.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale la cuptor