Sarmalute

de LILIANAc in Mancaruri cu carne, 31 Ian 2014 | 9485 vizualizari

 

Multa lume care mananca sarmalute la mine acasa spun ca-s diferite fata de cele preparate de ei iar eu le dau dreptate unora.o fi de vina mana de lucru s-au reteta? asa ca m-am gandit sa o pun aici sa o impart cu voi.iata reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc tocata(merge si o bucatica de slaninuta de purcel de tara cine are)
  • 500g carne de vita tocata
  • 800g orez cu bobul rotund
  • 1kg ceapa(eu am pus si 2 cepe rosii de aceea se vede in compozitie)
  • 4 morcovi mari
  • 150g ulei
  • 4 lg bulio
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde (daca va place puteti pune si marar si cimbru)
  • soric sau o bucatica de afumatura
  • varza murata sau de care aveti
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Ceapa se taie marunt si se pune la calit la foc mic

Adaugam sarea si piperul apoi morcovul dat pe razatoare ori robot.

Dupa ce s-au calit bine adaugam bulionul ,mai lasam pe foc cca 1 min apoi adaugam orezul(bine spalat si tinut un pic in apa calda)

Lasam aceasta compozitie la racit si ne ocupam de verdeata si frunzele de varza.

Patrunjelul il tocam marunt si Il punem peste carne  iar varza se  taie bucatele cat sa invelesti o sarmaluta.

Dupa ce s-a racit compozitia amestecam cu carnea si patrunjelul, mai condimentam putin si trecem la treaba adica la invelit sarmalutele.

Eu am o placere pentru asa ceva.

Dupa ce le-am terminat de facut punem pe fundul oale cateva bucatele de varza tocata si asezam sarmalutele, printre ele soricul sau afumatura.

Daca folositi varza murata puneti apa cat sa cuprinda sarmalele, chiar un pic mai mult, iar daca folositi varza dulce(verde)puneti 300 g suc de rosii si restul completati cu apa.

Se da la cuptor si se tine 3-4 ore la foc potrivit.

Va urez pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita