Sarmalute din quinoa, la CrockPot

de Valclaudia in Slow Cooking, 4 Dec 2016 | 707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cateva frunze de varza proaspata oparite in apa cu sare si 1 lingurita otet balsamic
  • cateva frunze vita de vie (congelate am avut eu)
  • 1 ou
  • 1 ceapa+ 1 ardei rosu sotate in 2-3 linguri de ulei
  • 2 morcovi rasi
  • 100 gr. soia granulata (fiarta in putina apa cu vegeta)
  • 1 cescuta de orez
  • 1 cescuta quinoa
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde
  • cateva boabe de piper
  • 1 foi de dafin
  • 1 cana apa plata
  • 3-4 rosii taiate bucati
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute din quinoa, la CrockPot:

Oparim frunzele de varza, in apa clocotita cu sare si o lingurita de otet balsamic, le taiem nervurile.


Decongelam frunzele de vita de vie.


Curatam si spalam legumele.


Ceapa o sotam impreuna cu ardeiul in ulei.


Quinoa se clateste bine sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in putina apa cu sare pentru 10 minute. O scurgem de apa.


Soia granulata se fierbe in putina apa cu vegeta, pana se umfla, apoi o lasam la scurs.


Punem intr-un castron legumele sotate, quinoa scursa, soia scursa, morcovul ras, sare si piper dupa gust, oul si marar verde proaspat tocat. Omogenizam amestecul, apoi formam sarmalutele dupa marimea dorita.


Tocam putina varza, asezam pe fundul oalei de ceramica a CrockPotului un strat de varza, apoi straturi de sarmalute. Din loc in loc aruncam cateva boabe de piper si bucatele de rosii.


Acoperim la final sarmalutele cu alt strat de varza, turnam 1 cana apa plata, acoperim oala si cuplam aparatul la sursa de curent pe functia low. Il lasam sa gatesca sarmalutele domol, 7-8 ore.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute din quinoa, la CrockPot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

diaconta 1

10.12.2016, 23:25

de cand tot zic si eu ca fac sarmalute la Crock Pot

dantes 1

13.12.2016, 06:36

Bune!

RuxyRux 1

13.12.2016, 09:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la Crock Pot