Savarine

de alinutza1983 in Prajituri, 29 Sep 2010 | 5507 vizualizari

 

Niste prajiturele delicioase, numai bune de savurat in weekend!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri cu pesmet
  • 1 lingura faina + 1/2 praf de copt
  • sare
  • zahar vanilat
  • pentru umplut:
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 1lingura cu rom
  • frisca
  • gem
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se spala ouale si se separa galbenusrile de albusuri; galbenusurile se freaca pana devin spuma cu cele 5 linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul proaspat cernut, faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza totul. Se pune un praf de sare, apoi zaharul vanilat, se adauga albusurile batute si ele spuma ( bezea ) si se omogenizeaza incet.

Se pune aluatul in forme speciale de savarina ( eu le-am folosit pe cele de briose ) si se coace la foc potrivit.

Se scot din forme si se racesc un sfert de ora, apoi se taie capacele si se insiropeaza cu sirop de zahar rece, parfumat cu rom.

Se umplu cu frisca, se acopera cu capacelele taiate, peste care se pune gem de visine ( sau orice alt fruct) sau gelatina de fructe si se lasa prajiturile la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

30.09.2010, 11:14

bune,,,si imi plac formele de inimioara

alinutza1983 1

30.09.2010, 21:48

multumesc! si eu am vrut sa probez formele de inimioara ...dar sigur o sa mai incerc si niste briose , si cred ca voi gasi cu siguranta o reteta apetisanta pe site!

nadina73 1

02.10.2010, 02:30

vreau o inimioara dau 5 f primesc si eu

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine