Savarine

de gugugh in Prajituri, 22 Oct 2010 | 2606 vizualizari

 

Mult mai bune ca cele din comert, le recomanda cu mare placere

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6-7 linguri zahar
  • zahar vanilat sau esenta vanilie
  • 8 linguri cu varf pesmet alb
  • coaja de portocala sau esenta de portocala
  • Sirop:
  • 100-150 gr zahar
  • 450 ml apa
  • esenta rom
  • coaja portocala sau esenta portocala
  • Umplutura:
  • 350 ml frisca lichida
  • gelatina rosie
  • optional putin colorant rosu sau la alegere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat cam 10 minute pana se albesc. Se adauga cate o lingura de pesmet si se omogenizeaza bine.


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. La final se amesteca coaja de portocala sau esenta de portocala.


Se coc in cuptorul preincalzit in forme speciale unse cu putin unt topit, eu le coc in forma de briosa.


Intre timp facem siropul astfel: zaharul se caramelizeaza usor , adaugam apa si fierbem pana se topeset caramelul. Se lasa la racit si cand e usor caldut adaugam esenta si coaja/esenta portocala.


frisca se bate bine conform instructiunilor cu 2 linguri de zahar, adaugam si putin colorant daca nu se doreste frisca alba.


Cand s-au racit savarinele coapte se trec prin sirop se tin pana se insiropeaza bine. se taie un capacel si se umplu cu frisca. se da la rece pana facem gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Punem cate putina gelatina rosie pe capac si dam la rece pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Trebuie putin mai mult sirop ca absorb ff mult.

2

Se poate folosi in loc de acea gelatina rosie  dulceata la alegere

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

feliciana_maria_1209 1

24.10.2010, 00:50

buna fetele.am si eu o dilema.As vrea sa fac si eu savarine dar din pacate nu pot .daca vreuna din voi sta prin Germania sau Austria poate puteti sa ma ajutati.Aici unde locuiesc eu nu am gasit pana acum frisca pe care sa o folosesc la ornat si sa ramana tare dupa ce am ornat prajitura sau tortul.Respectivul preparat trebuia consumat imediat dupa ornare ca altfel toata frisca se facea lichida ca mai inainte.V-as ramane fffff. indatorata daca m-ati putea ajuta cu vreun sfat

feliciana_maria_1209 1

24.10.2010, 00:52

A....si ....foarte frumoase si mai ales apetisante

gugugh 1

24.10.2010, 21:50

buna ana , uite ca te reintalnesc si pe aici.... mai eu in franta foloseam smantana lichida pt prajituri si o bateam f bine si statea bat. in elvetia la fel, asa ca singru tb sa gasesti si in germania smantana lichida pt prajituri, astept rezulatatele ana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine