Savarine

de Dana_Retetegg in Prajituri, 12 Iun 2011 | 6234 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc: nu credeam vreodata ca am sa fac eu acasa savarine, dar acum dupa ce am incercat si am vazut cat de simplu este nu pot decat sa fiu bucuroasa ca am incercat!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua,
  • 4 linguri de pesmet,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 lingura de faina,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 varf de lingurita praf de copt;

Pt. sirop:

  • 1 cana de apa,
  • 4 linguri de zahar,
  • esenta de vanilie;

Pt. decor:

  • frisca,
  • dulceata de visine.

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare pana au devenit consistente, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat.

Cand zaharul s-a topit, am adaugat galbenusurile si am amestecat bine.

Apoi am pus pesmetul, praful de copt si faina si am omogenizat compozitia.

Am uns formele cu ulei si le-am tapetat cu faina. Am adaugat compozitia distribuita in mod egal in forme.

Am copt timp de 30 de minute la foc mic.

Intre timp am pregatit siropul din apa, zahar si esenta de vanilie. Apoi l-am racit.

Am scos savarinele din forme, le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am insiropat.

Am taiat partea de sus, insa nu de tot (se vede mai bine in poze).

Le-am umplut cu multa frisca, am pus capacul si deasupra dulceata de visine.

Super delicioase! Merita incercate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

alinutzika 1

26.08.2011, 23:41

Dana_Retetegg 1

29.08.2011, 11:48

Horia, multumesc! pentru prima incercare am fost multumita de ele, insa la decor mai am mult de lucru

Dana_Retetegg 1

29.08.2011, 11:48

naomy, alinutza, merci

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta cu dovleac