Savarine

de Ela68 in Prajituri, 7 Noi 2012 | 8384 vizualizari

 

Am tot cautat o reteta de savarine ce se apropie cat mai mult de retea originala, cea avand compozitia apropiata de cozonac. Mi-am adus aminte ca am o carte, "Cofetaria franceza" unde musai ar trebui sa o gasesc, data fiind originea franceza a acestei prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • un praf sare
  • 30 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 30 gr unt
  • 250 ml lapte
  • sirop :
  • 250 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml rom
  • topping :
  • 250 ml frisca indulcita ( preferabil cea naturala )-pentru umplut
  • jeleu de capsuni
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se pun intr-un vas faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si se toarna drojdia dizolvata in mijloc. Se amesteca totul cu mixerul 1 minut.Se adauga oul, galbenusurile, untul inmuiat si laptele cald. Se continua sa se bata pana aluatul de desprinde de poreteii vasului. ( circa 5-6 minute ).Se acopera cu o panza si se lasa la crescut 30 minute intr-un loc caldut. 

Se tapeteaza formele cu unt si faina, apoi se toarna aluatul in ele. Mie mi s-a parut aluatul cam moale cand l-am amestecat cu mixerul si am mai adaugat 50 gr faina, insa nu e necesar. Se mai lasa 20 minute la crescut si se pun la cuptor.

Dupa 10 minute deja incep sa creasca. Se coc la foc moderat in jur de 50 minute, facand apoi proba cu scobitoarea.

Pentru sirop :Se fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilat, se retrage de pe foc si se adauga romul.Lasam la racit.

Taiem savarinele pe jumatate si le insiropam. 

Se aseaza jumatatile cu partea bombata pe farfurie si garnisim cu frisca si jeleul de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

10.11.2012, 00:17

Ce minunatii!

Ela68 1

10.11.2012, 08:37

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 15:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine