Savarine

de Valclaudia in Prajituri, 2 Iun 2013 | 5491 vizualizari

 

reteta am preluat-o de la Geanina, carei ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 15 gr. drojdie
  • 250 gr faina
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 esenta de lamaie
  • Pentru umplut si ornat:
  • 500 ml frisca lichida
  • 4-5 linguri dulceata de capsuni
  • topping de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Se aseaza faina intr-un vas, adaugam la mijloc drojdia dizolvata, zaharul, oul, uleiul si laptele ramas. Se amesteca toate ingredientele, rezulta un aluat lipicios.

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul (eu am uitat de el vreo doua ore :)) ). Ungem formele cu ulei (eu am folosit forme de briose pentru ca n-am forme de savarine :(( ), punem cate o lingura de aluat in fiecare forma, le mai lasam cateva minute la crescut si le dam la copt pentru 20-25 min. la 170 grade (cuptorul trebuie sa fie preincalzit).

Se lasa la racit si abia dupa ce sunt complet racite taiem capacelele.

Prepararea siropului: pune apa cu zaharul pe foc, amesteca pana se dizolva zaharul isr la final adauga esenta de lamaie.
Lasa siropul sa se raceasca, apoi poti scufunda pe rand fiecare savarina in acest sirop isi vor absorbi exact cantitatea necesara de lichid daca le lasi in sirop cca 30 sec. / fiecare.

Le-am lasat pe un platou asa insiropate pana a doua zi cand am batut frisca cu mixerul la viteza cea mai mare am umplut savarinele.

Le-am asezat capacelele, le-am uns cu dulceata de capsuni si am decorat cu topping. Tot de capsuni.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diaconta 1

02.06.2013, 21:57

am mai zis,musai sa fac
Bravo,arata minunat

alilianaa 1

03.06.2013, 07:13

ce bine arata!

Sim0na 1

03.06.2013, 11:21

Delicioase!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine