Savarine

de Lavinia in Prajituri, 7 Iul 2013 | 29709 vizualizari

 

Multumesc Jamila pentru reteta!Sunt minunate >:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 150 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 30 ml ulei
  • Sirop:
  • 450 ml apa
  • esenta de rom dupa gust
  • 200 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie mica(optional)
  • In plus:
  • 350 ml frisca lichida
  • 2 linguri smantana
  • 2-3 linguri zahar vanilat
  • gem de capsuni,zmeura etc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Intr-un vas mai incapator pune faina cernuta.


Amesteca laptele cald cu drojdia si lingura de zahar.


Adauga peste faina ,laptele amestecat cu drojdia,ouale si uleiul si omogenizeaza bine compozitia cu ajutorul unei spatule.


La final adauga praful de sare si mai amesteca aluatul timp de 5 minute.


Acopera aluatul si lasa-l la crescut la loc caldut timp de 30 de minute.


Pune aluatul in forme de savarine/briose si mai lasa-l la crescut inca 15 minute.


Introdu savarinele in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos .(cca 35 de min)


Lasa savarinele la racit(eu le-am lasat peste noapte)


Sirop:


Fierbe apa cu zaharul timp de 5 minute apoi adauga zeama de lamaie si romul si lasa siropul la racit pana ajunge la temperatura camerei.


Taie capacelul fiecarei savarine si ungel cu gem de capsuni sau de zmeura.


Bate frisca bine cu zaharul vanilat si smantana.


Scufunda fiecare prajitura in sirop pentru 3-4 secunde.(daca nu vi se par destul de insiropate mai adaugati 1-2 linguri de sirop peste ele) apoi decoreaza cu frisca din belsug.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Lavinia 1

30.10.2013, 10:17

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 21:27

superbe ... foarte bune

Lavinia 1

03.11.2013, 11:31

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Savarine