Savarine

de Lavinia in Prajituri, 7 Iul 2013 | 28328 vizualizari

 

Multumesc Jamila pentru reteta!Sunt minunate >:D<

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 150 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 30 ml ulei
  • Sirop:
  • 450 ml apa
  • esenta de rom dupa gust
  • 200 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie mica(optional)
  • In plus:
  • 350 ml frisca lichida
  • 2 linguri smantana
  • 2-3 linguri zahar vanilat
  • gem de capsuni,zmeura etc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Intr-un vas mai incapator pune faina cernuta.

Amesteca laptele cald cu drojdia si lingura de zahar.

Adauga peste faina ,laptele amestecat cu drojdia,ouale si uleiul si omogenizeaza bine compozitia cu ajutorul unei spatule.

La final adauga praful de sare si mai amesteca aluatul timp de 5 minute.

Acopera aluatul si lasa-l la crescut la loc caldut timp de 30 de minute.

Pune aluatul in forme de savarine/briose si mai lasa-l la crescut inca 15 minute.

Introdu savarinele in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos .(cca 35 de min)

Lasa savarinele la racit(eu le-am lasat peste noapte)

Sirop:

Fierbe apa cu zaharul timp de 5 minute apoi adauga zeama de lamaie si romul si lasa siropul la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Taie capacelul fiecarei savarine si ungel cu gem de capsuni sau de zmeura.

Bate frisca bine cu zaharul vanilat si smantana.

Scufunda fiecare prajitura in sirop pentru 3-4 secunde.(daca nu vi se par destul de insiropate mai adaugati 1-2 linguri de sirop peste ele) apoi decoreaza cu frisca din belsug.

Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Savarine-0
Savarine-1
Savarine-2
Savarine-3
Savarine-4
Savarine-5

COMENTARII (41)

 Lavinia

Lavinia 1

30.10.2013, 10:17

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 21:27

superbe ... foarte bune

 Lavinia

Lavinia 1

03.11.2013, 11:31

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!