Savarine

de vio_dreams in Prajituri, 9 Iul 2013 | 83842 vizualizari

 

De cand le-am vazut la Jamila am tot stat cu gandul la ele si cum zilele astea au fost ceva mai racoroase am cumparat forme si m-am apucat de treaba. Se fac foarte usor si sunt la fel de bune ca cele de la cofetarie, ba chiar mai bune. Multumesc Jamila pentru reteta!
Absolut minunate! Am retrait bucuria copilariei!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • 3,5 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf sare
  • pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • pentru topping:
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 gr jeleu visine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam.


Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem trei sferturi cu aluat.


Le lasam la dospit 30 minute.


Le dam la cuptor pana se rumenesc usor.


Scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.


Taiem partea crescuta de deasupra ca sa poata sta drepte savarinele.


Fierbem apa cu zaharul, o dam deoparte si adaugam romul. Lasam sa se raceasca.


Intoarcem savarinele cu fundul in sus si taiem cate un capacel, dar nu de tot. Insiropam bine savarinele una cate una. Le punem la scurs pe un gratar.


Batem frisca cu intaritorul pana devine ferma. Umplem savarinele cu frisca.


Pentru topping eu am avut niste sirop de visine pe care l-am dat in cateva clocote pana a devanit ca un jeleu si am decorat savarinele.


Absolut minunate! Am retrait bucuria copilariei!


 

TIPS-URI

1

Pentru toping folositi un toping acrisor, savarinele sunt dulci si vor contrasta in mod placut cu un jeleu acrisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

DexteR 1

12.07.2013, 01:47

Salutare!

O singura nelamurire am. In calitate de barbat amator ar fi fost util in timp aproximativ de lasat in cuptor pentru a nu sta langa ele pazindu-le sa se rumeneasca.

Am sa incerc reteta [a doua incercare, prima a esuat mizerabil (alta reteta)] si am sa revin cu un comentariu.

Alina26 1

18.02.2014, 12:28

Alexandra Burz 1

19.02.2014, 07:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!