Serpentelli cu legume si cascaval

de Lia_ in Penne, 8 Apr 2014 | 10488 vizualizari

 

Reteta m-a atras pentru ca este chiar "cu de toate", foarte bogata in ingrediente, iubesc pastele si mi-am spus ca trebuie sa fie bun acest preparat. Reteta am remarcat-o la Ela68. Recomand sa nu suplimentati cantitatea fata de reteta afisata. De cate ori am preparat paste la cuptor, ceea ce a ramas pentru a doua zi nu a mai fost la fel de bun. Eu i-am pus si carne, reteta originala este fara.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste serpentelli
  • optional: 300g carne de curcan/pui tocata sau taiata cubulete mici.
  • 2 morcovi mici
  • 1 ceapa
  • 50 gr unt+1 lingura pentru uns forma
  • 6 buc ciuperci medii Champignon
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 4-5 buchetele brocolli
  • 200+100=300 ml smantana pentru gatit
  • 150 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr porumb congelat (n-am pus la cererea alor mei)
  • 150 gr branza elvetiana (svaiter)-n-am avut, am pus cascaval Delaco
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Serpentelli cu legume si cascaval:

1. Fierbi pastele cu sare cam 6 minute, mai putin decat timpul complet de fierbere indicat pe pachet. La cuptor se vor hidrata suficient.

optional: intr-o tigaie larga calesti carnea tocata in 1-2 linguri de ulei, pana scade sucul. O scoti intr-o farfurie adanca si acoperi cu capac.

2. Toaca ceapa marunt si o pui la calit in unt, in aceeasi tigaie, pana devine sticloasa. 

3. Adaugi ciupercile curatate si taiate felii. Am vrut sa pun cu prioritate morcovul pt. ca fierbe mai greu dar mi-am amintit sa-l tai fasii, asa ca restul l-am adaugat la urmatorul pas pentru ca sunt fine si fierb repede astfel.

4. Taie ardeiul fideluta, morcovul fasii si brocolli rupt in buchetele mici. Le adaugi in tigaie. Adaugi si porumbul acum daca doresti. Eu n-am pus porumb, deja erau multe legume, probabil ca imbogatea gustul dar ai mei se temeau sa nu capete vreo nuanta dulceaga.

5. Cand s-au inmuiat (cam dupa maxim 10 minute, adaugi 200 ml smantana si lasi la fiert pana ce sosul incepe sa se ingroase (cam 3-5 minute, exista pericolul sa branzeasca smantana, depinde de tipul ei). Potrivesti de sare si piper.

6. Cat fierb, razi svaiterul pe razatoarea mica.

7. Separat, amesteci galbenusurile cu smantana ramasa (100 g), adaugi laptele, svaiterul si patrunjelul tocat marunt.

8. Incalzesti cuptorul la 300°C.

9. Ungi vasul termorezistent cu unt.

10.Adaugi pastele la legume si omogenizezi. Le rasorni in vasul de cuptor.

11.Torni deasupra amestecul de ou si smantana si scuturi usor de vas ca sa se aseze.

12.Dai la cuptor pentru cca. 20 minute pana se formeaza o crusta aurie. Se mananca fierbinti.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Am preparat o data si jumtate cantitatea intr-un vas ca in fotografii, de 2.5l , dar a fost prea mult. Un vas ceramic cu diametrul de 20 cm este suficient.

Daca ti-a placut reteta noastra "Serpentelli cu legume si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anett 1

ieri la 21:54

Faguri

ieri la 16:03

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

de katty 7

ieri la 14:11

Ciuperci coapte cu verdeturi (de post)

de katty 7

ieri la 14:05

Hummus de fasole

de katty 7

ieri la 11:33

TOP
utilizatori

katty

5333 puncte

Rocsi

4428 puncte

Constelatialeu

3656 puncte

mihaelar63

3377 puncte

dantes

2307 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu ficatei in sos de rosii
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anett 1

ieri la 21:54

Faguri

ieri la 16:03

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

de katty 7

ieri la 14:11

Ciuperci coapte cu verdeturi (de post)

de katty 7

ieri la 14:05

Hummus de fasole

de katty 7

ieri la 11:33

RETETA RECOMANDATA
Penne la cuptor