Silvoita in caldare

de mimmi in Dulceata / Gem, 17 Oct 2011 | 3031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 30 kg prune bistrite
  • 3 kg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Silvoita in caldare:

Se spala bine prunele. Le scoatem samburii si se pun in caldarea de cupru,care a fost in prealabil unsa cu ulei pentru a nu se prinde de ea. In momentul in care se formeaza o pasta( se sfarma prunele) adaugam si zaharul.


Ne inarmam cu multa rabdare caci avem ceva timp de asteptat si purcedem la munca,se fierbe la foc mic. Noi am fiert la ea doua dupa-amieze,timp in care trebuie amestecat intr-una,deci nu e chiar asa usor. Am avut noroc cu ideea geniala a lui tata care a automatizat procedeul de amestecare:)). Pe vremea bunicii,la tara se strangeau mai multi vecini,fierbeau la ea de seara pana a doua zi in ceva vreme si se facea la foc de lemne. Se fierbea pana ajungea de consistenta marmeladei,nu se adauga zahar deloc si silvoita statea ani la rand fara sa se strice. Noi nu am fiert-o chiar asa de mult,am lasat-o mai moale,adaugand si zahar deoarece prunele nu au fost foarte dulci.


Se poate folosi in placinte,clatite,coltunasi,cornulete... Bunicii nostri o foloseau adesea la mamaliga impaturita, iar mama imi povestea ca manca adesea copil fiind,paine unsa cu untura si silvoita. Spor la treaba pentru cine se incumeta !!!


Va las si un filmulet .


http://www.youtube.com/watch?v=zZFFamd6GQk


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Silvoita in caldare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (18)

mimmi 1

19.10.2011, 17:36

La noi asa se spune silvoita ms msyc si diaconita pt explicatie

Bunica 1

19.10.2011, 18:01

La noi i se spune magiun de prune si. nu i se pune zahar Buna "mecanizarea"facuta de tata, dar parca era mai frumos sa stai langa foc....mai o glumita, mai o gogosica...

mimmi 1

22.10.2011, 20:57

Nici noi nu am vrut initial sa punem zahar dar prunele nu au fost prea dulci si iesea prea acrisoasa.
Oricum am stat langa ea pana a fost gata,am facut un gratarel,am baut un paharel de ceva si a trecut timpul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!