Simplissme

de DIANA B in Dulciuri, 11 Ian 2011 | 7515 vizualizari

 

... e marti si mi-e lene , dar parca tot as mesteca ceva cat stau la PC sau Tv , asa ca dau fuga la DGRD ( Directia Generala a Rezervelor Dianei ) , scot un aluat foietaj Bella , neaparat Bella , mai iau si un borcan de gem de prune cu nuci ( fara zahar ) si unul cu gem de nectarine facut de mine cu fructoza si trec la treaba .

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj de 800 g
  • 1 borcan de gem de prune
  • 1 borcan gem de nectarine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Simplissme:

Se lasa foietajul la decongelat la temperatura camerei , dupa care se intinde si cu  dispozitivul de taiat se portioneaza in triunghiuri si dreptunghiuri , dupa forma pe care vrem s-o dam ,,simplissmelor " . Fiecare forma se umple cu cate o lingura de gem , se ruleaza ( daca-i cornulet ) , sau se impatureste ( daca-i placintica ) , se aseaza intr-o tava teflon cu distante intre si se dau la cuptorul preincalzit ptr 25 de minute , la 220 de grade .

Cand s-au racorit , se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie .  

Iupyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy , am reusit sa micsorez si pozele ...

TIPS-URI

1

daca se pudreaza cu fructoza , trebuie sa fie reci foietajele

Daca ti-a placut reteta noastra "Simplissme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

12.01.2011, 10:10

gustoase

DIANA B 1

12.01.2011, 10:15

Va pe toateeeeeeeee

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de gris