Sirniki (Сырники),papanasi rusesti cu smantana si dulceata de visine

de Ksenya in Dulciuri, 16 Dec 2015 | 2460 vizualizari

 

Reteta de fata este pentru un mic dejun delicios, alaturi de o cana de ceai negru. Foarte populara in tarile CSI. Exista multe retete adaptate si modificate, insa eu v-o prezint intocmai dupa STAS-ul rusesc. 
Cantitatile de mai jos sunt pentru o tava de aragaz.

 

INGREDIENTE

  • 810 g branza de vaci bine scursa. Eu am folosit 3 cutii de branza grasa la 275 g de la Pilos /Lidl,e cea mai buna pentru reteta aceasta. Am lasat-o peste noapte la scurs si a rezultat 810 g
  • 100 g faina + 20-30 pentru lucru pe planseta
  • 30 g ou
  • 90 g zahar brun, se poate si zahar simplu
  • 30 gr unt pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirniki (Сырники),papanasi rusesti cu smantana si dulceata de visine:

Intr-un castron trecem branza prin sita. Separat frecam oul cu zaharul pana se albeste compozitia. Peste branza cernem faina, adaugam oul cu zaharul. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o coca pe care facem baton/cilindru. Cu un cutit taiem felii groase de 1,5-2 cm si le modelam in palme cu ajutorul fainii ca pe niste parjolute.


Intr-o tigaie incalzim untul la foc moderat si prajim foarte putin pana capata o nuanta aurie pe o parte apoi pe cealalta .


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam papanasii pana terminam toata coca. Dam la cuptor pentru 10-15 minute la 180 de grade.


Se servesc cu smantana, lapte condensat rusesc sau dulceata......etc. Eu am folosit smantana si duceata de visine.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

La prepararea retetei, de preferat ca toate produsele sa aiba temperatura camerei si nu din frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirniki (Сырники),papanasi rusesti cu smantana si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ancutsa 1

17.12.2016, 13:21

Un adevarat rasfat!

miki_a 1

17.12.2016, 14:53

Imi plac papanasii foarte mult (reteta moldoveneasca) si observ ca nu difera!

navidad_2017 1

04.01.2017, 02:45

O da, rasfatul de mic dejun la Buneii din Moldova! In alternanta cu "blinciki" si neaparat cu "smetana" si zmeura conservata cu zahar (fara fierbere!). Si bine-nteles cu ceai negru sau zeama din compot!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Macaron cu crema de portocale