Sirop de capsuni FARA FIERBERE

de lira in Sirop / Compot, 13 Iul 2010 | 24520 vizualizari

 

Reteta se poate adapta pentru orice fel de fructe care lare lasa destul de multa zeama: capsuni, visine, strugurasi, zmeura....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (pentru 7 litri de sirop)
  • 3 kg de capsuni
  • 3 l de apa
  • 1 lingura sare de lamaie
  • 1/2 lingura de salicil
  • 6 kg zahar
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni FARA FIERBERE:

Capsunii se spala si se curata de codite, dupa care se pun intr-o oala. Adaugam apa peste ei, sarea de lamaie si salicilul. Lasam totul sa stea 24 de ore.


Salicilul este varianta ungureasca a conservantului (am pus si o poza cu el). Eu il prefer pentru ca nu schimba gustul siropului spre deosebire de conservant Cine nu are, merge si conservantul.
A doua zi adaugam zaharul si mai lasam inca 24 de ore Eu am mai amestecat in oala din cand in cand pentru ca zahaul are tendinta sa se depuna pe fund, asa ca mai dati cu lingura prin oala cand treceti prin zona.
A 3-a zi separam capsunii de sirop, siropul se strecoara si se pune in sticle. Fructele se pun in borcan, cu sirop cat sa treaca peste ele.


Capsunii in sirop merg foarte bine, daca vreti sa faceti iarna o prajitura cu fructe, pe o budinca, orez cu lapte sau ce va mai trece voua prin cap .... si garantez ca sunt de 10.000 de ori mai buni decat cei congelati.


Siropul se pastreaza foarte bine si 2-3 ani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni FARA FIERBERE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

13.07.2010, 18:45

super

lira 1

13.07.2010, 21:55

mersi Lia, trebuie sa vin cu o sticluta drept recompensa

nadina73 1

17.07.2010, 17:57

5 furcu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

10388 puncte

lucy2002

5249 puncte

Rocsi

4792 puncte

Constelatialeu

4163 puncte

- Andreea -

3801 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu ciuperci in sos cremos
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni