Sirop din muguri de brad

de MIUTA in Sirop / Compot, 2 Iun 2011 | 24982 vizualizari

 

Cu totii stim ca siropul din muguri de brad e un remediu bun pentru tuse.Eu fac siropul de brad mai mult sa-l servesc din placere.Amestecat cu apa minerala sau plata si iese un suc delicios.Mai mult il folosesc si ca topping la papanasi,clatite,pancakes.Fiul meu il serveste pe paine cu unt. Recomand tuturor acest sirop,este usor de facut si foarte bun.Nu mai vorbesc cat de placut este sa mergi personal la cules de mugurasi de brad.

 

INGREDIENTE

  • 700 g muguri de brad(pin sau molid)
  • 2200 ml apa
  • zahar
  • miere
  • sucul de la o lamaie mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din muguri de brad:

Pentru inceput se spala foarte bine mugurii in apa rece.Se clatesc in mai multe ape.


Se pun la fiert mugurii in 2200ml apa.


Se fierb o ora si jumatate sub capac.


Se lasa 24 de ore compozitia in vasul in care a fiert.


Dupa ce a trecut 24 de ore se scurg si se storc bine mugurii.


Se strecoara printr-un tifon sucul.


Se masoara sucul si cata cantitate de suc este atatea kilograme de zahar se pune.De exemplu la un litru de suc se pune un kilogram de zahar.


Mie mi-a iesit 2 litri de suc.


Se fierbe pana obtinem siropul de consistenta obisnuita pe care il facem si pentru dulceata.


Eu am pus cand a fost legat siropul si 450 g miere de albine si sucul de la o lamaie.


Am lasat sa fiarba inca 20 minute.


Se pune in sticle de sticla si se pastreaza in camara.


Eu l-am pus intr-un pet de 2,5 l.


 

TIPS-URI

1

Cine foloseste siropul de muguri de brad pe post de medicament,poate pune in el si cateva picaturi de propolis.

2

Pentru cine doreste un sirop mai aromat se poate pune si 2 linguri de coniac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din muguri de brad" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ionela2682 1

03.06.2011, 18:25

LUK 1

03.06.2011, 19:28

RuxyRux 1

03.06.2011, 22:06

Cu adevarat un miracol al naturii Miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta