Snitel parizian din piept de pui

de RODIMUR in Pui, 19 Mai 2017 | 14362 vizualizari

 

Nu inventăm apa caldă! E doar o rețetă bună pentru un picnic reușit, pentru pus la pachet sau chiar pentru un fel principal, asortat tradițional.
Mai întâi de toate aș vrea să precizez că șnițelul este o invenție austriacă și că la origine a fost o fleică de vițel, dar noi, românii facem în special șnițel din pui, pentru că este mai fraged.
Trebuie, de asemenea, să precizez că șnițelul parizian este făcut după rețeta: "făină-ou-făină", iar șnițelul vienez are rețeta: "făină-ou-pesmet". În rest, fiecare știe să facă șnițele, dar fiecare are rețeta sa. Iat-o pe a mea:
Reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • 500-600 grame piept de pui dezosat
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri de făină albă
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel parizian din piept de pui:

Se spală pieptul de pui și se lasă să se scurgă de apă într-o strecurătoare.

Din ouă, sare, piper și făină se prepară compoziția pentru șnițele, un aluat ca acela pentru clătite, mixând bine, ca să nu se formeze cocoloașe.

Se șterge pieptul de pui cu un prosop curat și se porționează, după cum îi place fiecăruia. Feliuțele trebuie să nu fie prea subțiri, ci să aibă aproximativ 1 cm. Se bat feliile din piept de pui, dar foarte puțin, ca să nu se desfacă, ci doar ca să se întindă fibra.

Se pune uleiul în tigaie și se încinge, după care se micșorează flacăra de la ochiul de aragaz. Feliile de piept de pui se trec prin compoziția cu ouă, după care se pun la prăjit în tigaia cu ulei încins. Se rumenesc șnițelele pe ambele părți și apoi se scot pe o hârtie absorbantă (șervete de bucătărie).

Se servesc simple, cu salată, cu o garnitură, după plac, sau la pachet, ca sandwich. Partea bună e că acest preparat este gustos atât cald, cât și rece.

TIPS-URI

1

Carnea pentru șnițele trebuie bătută puțin, ca să se întindă fibra (ea se strânge prin coacere/prăjire), dar nu bateți prea tare feliuțele din piept de pui, pentru că sunt foarte fragede și se pot desface.

2

Dacă faceți această compoziție pentru șnițele, cu toate condimentele necesare, nu mai trebuie să condimentați în prealabil, cu sare și piper, feliuțele din piept de pui. În plus, cantitatea de făină necesară se reduce la jumătate, sau chiar mai mult.

3

Înainte de a pune șnițelele la prăjit, încingeți bine uleiul din cratiță.

4

Prăjiți șnițelele la foc mic, ca să nu le ardeți și ca să aibă o culoare frumoasă.

5

Lăsați șnițelele puțin pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul de prisos.

6

Dacă aveți mai multe șnițele de prăjit, e bine să schimbați uleiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel parizian din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 300 lei
1099.99 lei
799.99 lei

Prima Latte III negru

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

20.05.2017, 07:45

Bine, Kytz! Dacă nu ești pretențios, nu vei rămâne niciodată flămând...!

RODIMUR 1

20.05.2017, 07:46

Mulțumesc, Valclaudia!

Anett 1

07.05.2022, 10:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui cu sos rosu