Snitel parizian din piept de pui

de RODIMUR in Pui, 19 Mai 2017 | 1655 vizualizari

 

Nu inventăm apa caldă! E doar o rețetă bună pentru un picnic reușit, pentru pus la pachet sau chiar pentru un fel principal, asortat tradițional.
Mai întâi de toate aș vrea să precizez că șnițelul este o invenție austriacă și că la origine a fost o fleică de vițel, dar noi, românii facem în special șnițel din pui, pentru că este mai fraged.
Trebuie, de asemenea, să precizez că șnițelul parizian este făcut după rețeta: "făină-ou-făină", iar șnițelul vienez are rețeta: "făină-ou-pesmet". În rest, fiecare știe să facă șnițele, dar fiecare are rețeta sa. Iat-o pe a mea:
Reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • 500-600 grame piept de pui dezosat
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri de făină albă
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel parizian din piept de pui:

Se spală pieptul de pui și se lasă să se scurgă de apă într-o strecurătoare.


Din ouă, sare, piper și făină se prepară compoziția pentru șnițele, un aluat ca acela pentru clătite, mixând bine, ca să nu se formeze cocoloașe.


Se șterge pieptul de pui cu un prosop curat și se porționează, după cum îi place fiecăruia. Feliuțele trebuie să nu fie prea subțiri, ci să aibă aproximativ 1 cm. Se bat feliile din piept de pui, dar foarte puțin, ca să nu se desfacă, ci doar ca să se întindă fibra.


Se pune uleiul în tigaie și se încinge, după care se micșorează flacăra de la ochiul de aragaz. Feliile de piept de pui se trec prin compoziția cu ouă, după care se pun la prăjit în tigaia cu ulei încins. Se rumenesc șnițelele pe ambele părți și apoi se scot pe o hârtie absorbantă (șervete de bucătărie).


Se servesc simple, cu salată, cu o garnitură, după plac, sau la pachet, ca sandwich. Partea bună e că acest preparat este gustos atât cald, cât și rece.

 

TIPS-URI

1

Carnea pentru șnițele trebuie bătută puțin, ca să se întindă fibra (ea se strânge prin coacere/prăjire), dar nu bateți prea tare feliuțele din piept de pui, pentru că sunt foarte fragede și se pot desface.

2

Dacă faceți această compoziție pentru șnițele, cu toate condimentele necesare, nu mai trebuie să condimentați în prealabil, cu sare și piper, feliuțele din piept de pui. În plus, cantitatea de făină necesară se reduce la jumătate, sau chiar mai mult.

3

Înainte de a pune șnițelele la prăjit, încingeți bine uleiul din cratiță.

4

Prăjiți șnițelele la foc mic, ca să nu le ardeți și ca să aibă o culoare frumoasă.

5

Lăsați șnițelele puțin pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul de prisos.

6

Dacă aveți mai multe șnițele de prăjit, e bine să schimbați uleiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel parizian din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Valclaudia 1

20.05.2017, 06:44

foate apetisante!

RODIMUR 1

20.05.2017, 07:45

Bine, Kytz! Dacă nu ești pretențios, nu vei rămâne niciodată flămând...!

RODIMUR 1

20.05.2017, 07:46

Mulțumesc, Valclaudia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Snitele din piept de pui la dry cooker