Socata

de Patricia Iordache in Bauturi, 18 Mai 2013 | 3371 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la mama mea. A iesit o socata atat de buna incat trebuie sa va spun si voua reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 9 litri de socata:
  • 10 l apa;
  • 1 pumn plin cu floare scuturata (sau 7 flori de soc);
  • 1 kg zahar;
  • 60 ml. otet;
  • 60 ml. zeama lamaie (aproximativ 2 lamai);
  • coaja de la 2 lamai (taiata bucati mari);
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Se pun toate ingredientele intr-un vas incapator (eu am pus intr-un borcan pentru muraturi), acoperim vasul cu o hartie si lasam pentru 5-6 zile la macerat, la temperatura camerei.


Amestecam in lichidul obtinut cam de 2 ori pe zi (dimineata si seara).


Cand incepe sa faca spuma (sa fermenteze), o strecuram si o punem in sticle pe care le inchidem si le depozitam la frigider.


Este perfecta pentru zilele calduroase! ;)

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile mentionate obtineti 9 litri de socata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Patricia Iordache 1

19.05.2013, 09:45

nuky 1

14.07.2013, 14:51

Spune-mi te rog,nu se simte mirosul si gustul de otet in socata?ce rost are otetul si daca e cel de mere cu miere?Merci pt raspuns anticipat,Violeta

Patricia Iordache 1

14.07.2013, 15:10

Bine ai venit pe la mine. Nu-ti face probleme din cauza otetului, nu va fi prezent gustul acestuia in socata. Otetul ajuta la fermentare. Nu am incercat cu otet de mere cu miere, asa ca nu stiu ce sfat sa-ti dau. Reteta mea a fost incercata de bucataras Constelatialeu (gasesti aici http://www.bucataras.ro/retete/socata-46442.html). Te pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Socata,din flori de soc