Socata

de sasha in Bauturi, 25 Mai 2013 | 1193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 14 flori de soc
  • 1 lamaie mare
  • 150 ml otet din vin
  • 10 litri de apa
  • drojdie proaspata cat unghia mare de la mana
  • 1 kg si jumatate zahar
  • 1 pumn de orez
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Se spala florile de soc, usor ca sa nu cada floricelele, apa o amestecam cu zaharul, otetul si drojdia.


Intr-un butoias se toarna "siropul" apoi florile de soc, lamaia taiata in 4 si pumnul de orez. Se amesteca, se pune capacul si se lasa la soare timp de 2 zile. In acest timp amestecam din cand in cand (atunci cand ne aducem aminte de el) :D sau putem sa mai lasam mai multe zile, 4-5, depinde de aciditatea pe care o doriti.


Cand am decis ca a fermentat destul, luam o sita si strecuram, umplem sticlele si dam la rece!

 

TIPS-URI

1

Termenul de valabilitate este de 7 zile, apoi va deveni vin

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

sasha 1

25.05.2013, 20:17

Rocsi 1

25.05.2013, 22:29

Am sosit la un pahar de socata

sasha 1

25.05.2013, 23:52

Hai ca te astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34