Socata

de sasha in Bauturi, 25 Mai 2013 | 1316 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 14 flori de soc
  • 1 lamaie mare
  • 150 ml otet din vin
  • 10 litri de apa
  • drojdie proaspata cat unghia mare de la mana
  • 1 kg si jumatate zahar
  • 1 pumn de orez
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Se spala florile de soc, usor ca sa nu cada floricelele, apa o amestecam cu zaharul, otetul si drojdia.


Intr-un butoias se toarna "siropul" apoi florile de soc, lamaia taiata in 4 si pumnul de orez. Se amesteca, se pune capacul si se lasa la soare timp de 2 zile. In acest timp amestecam din cand in cand (atunci cand ne aducem aminte de el) :D sau putem sa mai lasam mai multe zile, 4-5, depinde de aciditatea pe care o doriti.


Cand am decis ca a fermentat destul, luam o sita si strecuram, umplem sticlele si dam la rece!

 

TIPS-URI

1

Termenul de valabilitate este de 7 zile, apoi va deveni vin

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

sasha 1

25.05.2013, 20:17

Rocsi 1

25.05.2013, 22:29

Am sosit la un pahar de socata

sasha 1

25.05.2013, 23:52

Hai ca te astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de fructe de padure

de Rocsi 9

ieri la 20:09

 Orez cu muschiulet si mazare

ieri la 18:20

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty 5

ieri la 08:34

RETETA RECOMANDATA
Socata aromata si parfumata